Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rakeørret




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Bruk en helt nyfisket ørret. Tørk den med et klede og la blodranden sitte i. Behandle den forsiktig så den ikke blir bløt. Ta 1 liter kornet kjøttsalt og 1 ss sukker og bland dette. Legg en fingertykkelse med salt inn i magen på fisken. Legg den mest mulig på ryggen. Strø noen saltkorn mellom hvert lag og legg et lite press på toppen. Fisken bør fiskes i september, oktober. Når den er lagt ned settes den på et kjølig og luftig sted.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14131)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.