Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rakfisk fra Hodalen




Ingredienser

sik eller ørret
grøvt salt
litt sukker


Annonse


Fremgangsmåte:

Skrap og vask fisken, tørk den godt. Ta av hodet. Bland salt og sukker og strø et tykt lat i bunnen av en krukke eller plastbøtte.

Den minste fisken legges ned først. Gni en klype saltblanding i buksen på hver fisk. Den første fisken legges inntil kanten i bunnen, den neste legges med buken opp på skrå inntil den første, - og med hodet den motsatte veien. De største fiskene legges i midten, de minste langs kantene, slik at bunnen blir helt dekket og fisken tett pakket.
Strø saltblanding over det første laget. Det andre laget legges på tvers av det første. Slik skiftes lagene til krukka/bøtta full.
Et lite saltlag mellom hvert lag og på toppen av kjørelet.

Legg på et trelokk eller en tallerken med en litt stor sten på til press. Fisken skal presses godt sammen. Den må ikke saltes hverken for mye eller for lite. Laken skal gå godt over fisken.
Blir det for lite lake, kan man bare koke litt ny, som avkjøles og slås over.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18077)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.