Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rakfisk fra Vingelen




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Fisken (ørret eller røye) må være helt fersk og ikke komme i forbindelse med jord. Den vaskes grundig, men forsiktig så den forblir hel og fin innvendig. Dernest strøs grøvt salt innvendig i fisken som så legges med bruksiden opp tett i tett, i godt rengjort trebutt. (Nå brukes gjerne en god plastbøtte.) Melloom hvert lag strøs en liten neve salt blandet med 1 ts. sukker. Til press kan brukes et 2 liters Norgesglass fylt med grovt salt. Laken må stå helt over fisken, så lufta ikke slipper til. Settes i god og kald kjeller. Fisken er ferdig etter 5 - 6 uker.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18078)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.