Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rakfisk på grinalsk vis fra Elverum




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Rakfisken legges ned under rypejakten, fordi det da er kaldt i været. Man legger ned jevn fisk. Røya er som regel jevn og fin i gytetida. Renhold er viktig. Blodranna tas ut, og fisken lettsaltes. Man kan nesten ikke bruke for lite salt. Presset bør være slik at man med sikkerhet får godt med lake over fisken. Fisken lagres kaldt, helst i jordkjeller. Butten man legger rakfisken i, må være smaksren, billig kvalitet av plast kan gi smak. Rakfisken skal stå til laken er klar. Hvis man vil ha rakfisken luktfri, skifter man saltlake et par ganger med 2 uker mellomrom. Saltlaken bør holde 5 - 10%.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18076)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.