Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ramen med kongekrabbe og karrisuppe



Ramen med kongekrabbe og karrisuppe oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer Hensley
Hemmeligheten bak en god ramen ligger i nudlene. I denne oppskriften lager du nudlene fra bunnen av. Prøv den i helgen, den kan fort bli en ny favoritt.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkkongekrabbebein, kokt
2ssrapsolje

Nudler

12grnatron
1dlvann, varmt
1dlvann, kaldt
400grhvetemel

Suppe

6dlvann
13grkombu
4stkshiitake, tørket
20grbonitoflakIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stksitrongress
6dlkokosmelk
2tscurry paste, rød
2blad(er)limeblad

Tilbehør

1stksquash, grønn
2stklime
0,5dlkoriander, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ramen med kongekrabbe og karrisuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118,06732,88Kcal
Protein5,5534,45gram
Karbohydrat13,0280,82gram
Kostfiber1,106,83gram
Fett4,6228,68gram
Mettet fett3,0619,00gram
Salt0,724,50gram
Pris på oppskriftenKr 7,26Kr 45,07Kroner
Hele oppskriften veier2 483 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 120 °C.
Rens kongekrabbebein, men la litt være igjen i skallet. Det skal brukes som pynt.
Fres kongekrabbebein med skall raskt i en stekepanne med litt rapsolje, og sett til side.

Nudler
Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
Rull hver porsjon på en pastamaskin. Start på bredeste tykkelse og jobb den inn, til du når tykkelse 2. Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder, i usaltet vann.
Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet, og ha dem i bollen.

Suppe
Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil kraften.
Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.
Del sitrongress på langs og ha det i kraften sammen med kokosmelk, curry paste og limeblad. Kok opp suppen før servering.

Tilbehør
Skjær squash i skiver og kok i ca. 1 minutt.
Ha nudler, kongekrabbekjøtt og squash i suppeskåler og hell kokende suppe over. Server med limebåter og koriander, og pynt med kongekrabbebein med skall på.

Tips:
Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder. Du kan også bruke ferdiglagede hvetenudler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32646)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krabbesuppe med butterdeiglokk.Krabbesuppe med butterdeiglokk.
Denne retten har 108,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Auberginesuppe med kongekrabbe.Auberginesuppe med kongekrabbe.
Denne retten har 87,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ramen med kongekrabbe og karrisuppe.Ramen med kongekrabbe og karrisuppe.
Denne retten har 118,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbesuppe 2.Krabbesuppe 2.
Denne retten har 175,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppe med krabbe.Suppe med krabbe.
Denne retten har 135,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.