Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rapphøne med einerbær




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Fyll:

18stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
150grkokt skinke, grovhakket
3stkløk, grovhakket
2stksitroner, skallet
100grsmør
tørket merian
1stkegg
125grferske loffsmuler
1dashsalt
1dashpepper

Fugl:

6stkrapphøns
1stksitron
12skive(r)bacon
75grsmør
1dlhvitvin, tørr
8dlkyllingkraft
1stkløk i skiver
1stklaurbærblad
6skive(r)brød uten skorpe
1dashsmør til steking av brødet
maizena
1dashsalt
1dashpepper
brønnkarse


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rapphøne med einerbær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161,121 301,27Kcal
Protein14,31115,57gram
Karbohydrat5,4844,26gram
Kostfiber0,776,22gram
Fett8,7870,91gram
Mettet fett4,2334,16gram
Alkohol0,20 %
Salt3,9231,63gram
Pris på oppskriftenKr 12,43Kr 100,39Kroner
Hele oppskriften veier4 846 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 190 C. Knus einerbærene. Hakk skinke og løk litt mer i en food processor. Ha blandingen i en bolle og tilsett sitronskall og smeltet smør. Bland inn merian, egg, loff, salt og pepper. Fyll blandingen i fuglene.

Legg rapphønene i langpannen og drypp sitronsaft over dem. Legg baconskivene over fuglene og pensle smøret over.

Hell vin og 2 dl av kraften over, tilsett løk og laurbærblad. Stekes i 30 minutter. Øs sjyen over fuglene av og til.

Fjern baconskivene og stek videre i 15 minutter til fuglene er brune.

I mellomtiden stekes brødskivene i smør til de er gylne. Legg de stekte fuglene på brødskivene på et serveringsfat og hold det varmt mens du lager sausen.

Skum av fett på sjyen. Bland maisennamel med litt kald kraft og ha det i langpannen med resten av kraften. Rør godt og la alt få et oppkok. Skrap ned langs kantene for å få med alle smaksstoffene.

Når sausen er passe tykk, smak til med salt og pepper. Sil den tynne sausen og server i sausnebb.

Pynt fuglene med brønnkarse. Server også stekte brødsmuler og potetløv til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8123)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.