Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rapphøns på fjellvis




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkrapphøns, 600-800 g
1tssalt
1krmpepper
1kvist(er)persille
2ssmargarin eller smør

Saus:

3dlsjy og buljong
1dlfløte
1tsmaizena
100grmysost

Rotfres:

250grkålrot
1stkgulrot
1stksquash
2ssmargarin eller smør
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rapphøns på fjellvis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier125,15625,17Kcal
Protein10,2851,35gram
Karbohydrat4,4522,23gram
Kostfiber0,582,90gram
Fett7,2336,12gram
Mettet fett2,5012,49gram
Salt0,663,30gram
Pris på oppskriftenKr 8,62Kr 43,06Kroner
Hele oppskriften veier1 998 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Ha på salt og pepper og fyll dem med persillekvister.

Smelt matfettet i en liten langpanne eller ildfast form. Legg i rapphønsene og pensle med fettet. Stek på rist nederst i ovnen ved 200 C i 30-40 minutter.

Ta opp fuglene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen over i en kjele. Tilsett eventuelt buljong til riktig mengde. Tilsett fløten og gi blandingen et oppkok. Jevn den med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. La osten smelte i under omrøring. Gi sausen et oppkok.

Skrell kålrot og gulrot mens fuglene stekes. Strimle rotfruktene grovt f.eks. med foodprosessorens grove rivjern. Strimle også squashen. Fres det grønne noen minutter i matfettet.

Server rapphønsene oppskåret med grønnsakfreset, sausen og eventuelt kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8111)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.