Raspeball. komle


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 3,8 poeng (av max 6) fra 23 lesere
Oppskriften har hatt 50336 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9118)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett


NB! Oppskriften Raspeball. komle har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 188,95 Kcal
Protein 6,86 g
Fett 13,13 g
Karbo 10,09 g
Pris 5,88.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
0,75kglettsaltet sauekjøtt
400grlettsaltet flesk
Ca 0,75kgrå poteter
Ca 300grkokte poteter
Ca 3dlbyggmel (180 g)
2sshvetemel
1tssalt
0,75kgkålrot
KOKETID: ca. 2 timer

Fremgangsmåte:

Er kjøtt og flesk svært salt, må det vannes ut før koking.

Sett det over i kokende , usaltet vann. Kok opp uten lokk. Skum, og la kjøtt og flesk koke til det er mørt, 1-1 1/2 time.

Skjær kålroten i skiver, skrell dem. La kålroten koke sammen med kjøttet de siste 20 minuttene, til den er mør.

Lag røre til raspeball på samme måte som til kompe. De kokte potetene kan enten rives, eller moses med gaffel. Hell kraft fra kjøttgryten opp i en annen kasserolle. Legg potetrøren i med skje. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver gang, og prøv å få så glatte raspeballer som mulig. Kraften må koke hele tiden mens raspeballene blir lagt i. Gi raspeballene et oppkok, og la dem småkoke 30-40 minutter - etter hvor store de er. Del en raspeball over og se om den er ferdig, den skal ha jevn konsistens og farge helt gjennom.

Skjær flesk og kjøtt i skiver. Legg det på fat sammen med raspeballen og kålrotskivene.

Server smeltet smør til.

I stedet for å koke flesket kan det skjæres i litt tykke skiver og stekes. Flesk og fleskefett serveres rykende varmt i en liten bolle ved siden av raspeballene. Her sløyfes naturligvis smøret. I mange distrikter brukes det timian i kraften som komlene kokes i. Det vil jo alltid koke litt mel og poteter ut i kraften og jevne den. Komlekraft spises ofte som suppe, enten ved siden av komler eller raspeball - eller som egen rett med grønnsaker en annen dag.

Enkelte bruker kokte poteter ved siden av raspeball.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!