Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Raspeball, komle

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3,9 poeng. 3,9 poeng (av max 6) i snitt fra 22 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 5,88 Kcal: 189,21 Fett: 13,14 gr Protein: 6,87 gr Karbo: 10,10 gr
Mettet fett: 5,57 gr Kostfiber: 1,50 gr Salt av natrium: 1,65 gr
Oppskriften har hatt 43875 lesere! 43875 lesere

Ingredienser

Porsjoner
0,75kglettsaltet sauekjøtt
400grlettsaltet flesk
Ca 0,75kgrå poteter
Ca 300grkokte poteter
Ca 3dlbyggmel (180 g)
2sshvetemel
1tssalt
0,75kgkålrot
KOKETID: ca. 2 timer
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater21,35 prosent
Protein14,52 prosent
Fett62,52 prosent
Kostfiber1,58 prosent

Totalpris for 6 porsjoner

Kr 168,02

Pris pr porsjon

Kr 28,00
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett




Fremgangsmåte:

Er kjøtt og flesk svært salt, må det vannes ut før koking.

Sett det over i kokende , usaltet vann. Kok opp uten lokk. Skum, og la kjøtt og flesk koke til det er mørt, 1-1 1/2 time.

Skjær kålroten i skiver, skrell dem. La kålroten koke sammen med kjøttet de siste 20 minuttene, til den er mør.

Lag røre til raspeball på samme måte som til kompe. De kokte potetene kan enten rives, eller moses med gaffel. Hell kraft fra kjøttgryten opp i en annen kasserolle. Legg potetrøren i med skje. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver gang, og prøv å få så glatte raspeballer som mulig. Kraften må koke hele tiden mens raspeballene blir lagt i. Gi raspeballene et oppkok, og la dem småkoke 30-40 minutter - etter hvor store de er. Del en raspeball over og se om den er ferdig, den skal ha jevn konsistens og farge helt gjennom.

Skjær flesk og kjøtt i skiver. Legg det på fat sammen med raspeballen og kålrotskivene.

Server smeltet smør til.

I stedet for å koke flesket kan det skjæres i litt tykke skiver og stekes. Flesk og fleskefett serveres rykende varmt i en liten bolle ved siden av raspeballene. Her sløyfes naturligvis smøret. I mange distrikter brukes det timian i kraften som komlene kokes i. Det vil jo alltid koke litt mel og poteter ut i kraften og jevne den. Komlekraft spises ofte som suppe, enten ved siden av komler eller raspeball - eller som egen rett med grønnsaker en annen dag.

Enkelte bruker kokte poteter ved siden av raspeball.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Nypotet med røykelaks hos oss.Les mer om Spekeskinke, lun nesle ­ og potetsalat hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:9118



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen