Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ravioli med brunet safransmør



Ravioli med brunet safransmør oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Disse ravioliene er fylt med svinekjøtt, ricotta, salvie og karrikrydder. Utrolig gode som forrett eller en av flere småretter!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Pasta:

250grhvetemel durumhvete eller fint pastamel
0,5tssalt
2stkegg
2stkeggeplommer
1tssalt til koking

Fyll:

200grkjøttdeig av svin
2tskarri
125grricotta
20grparmesan
2feddhvitløk
1tssalt

Brunet safransmør:

50grsmør
0,1grsafran


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ravioli med brunet safransmør med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier287,441 179,19Kcal
Protein13,4655,22gram
Karbohydrat22,5092,30gram
Kostfiber0,341,39gram
Fett15,8865,15gram
Mettet fett7,5430,93gram
Salt2,359,63gram
Pris på oppskriftenKr 7,89Kr 32,37Kroner
Hele oppskriften veier820 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Vend forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.
Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.
Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd. Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
Stek kjøttdeigen i en varm stekepanne med smør. Krydre med karripulver underveis. Avkjøl kjøttdeigen når den er ferdig stekt.
Bland ricotta, revet parmesan, hvitløk og salt i en bolle og vend inn kjøttdeigen. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.
Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
Kjør igjen pastaen gjennom maskinen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn du ønsker den. Det vanligste trinnet for ravioli er trinn 6 på maskinen.
Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut. Bruk en teskje og legg fyllet på i små porsjoner. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom porsjonene som fra sidene og inn til fyllet.
Legg den andre pastaleiven over leiven med fyllet på. Bruk en finger og legg et svakt trykk på pastaen over hver fyllporsjon. Trykk forsiktig med fingertuppene rundt hver porsjon fyll slik at pasta møter pasta, og at det ikke dannes luftlommer.
Bruk baksiden av en stor tyll (kremtip) til å trykke lett ned rundt fyllet. Slik får du også en fin delikat form på ravioliene.
Stikk ut ravioliene med en utstikker.
Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!
Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok ravioli til den er «al dente», ca. 4 minutter.
.Smelt smør en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Ha i safran og rør godt i blandingen. Ha ravioliene over i panna med smør når de er ferdig kokt. Server straks på varme tallerkener.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32744)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelaget pasta.Hjemmelaget pasta.
Denne retten har 272,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ravioli med eggeplomme.Ravioli med eggeplomme.
Denne retten har 328,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ravioli med brunet safransmør.Ravioli med brunet safransmør.
Denne retten har 287,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsnurrer.Kyllingsnurrer.
Denne retten har 225,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.