Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyr surstek



Reinsdyr surstek oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i hele syv dager før den stekes, så her gjelder det å planlegge litt. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, som elg, lam eller storfe.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgreinsdyrstek
1literkefir
1stkløk
2sssmør
6dlmelk eller vann
2stklaurbærblad
1tshel pepper
2tscrème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
2sshvetemel

SENNEPSKREMET ROSENKÅL:

500grrosenkål
2sssmør
4stkfinhakket sjalottløk
2ssdijonsennep
2dlmatfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyr surstek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier99,59921,88Kcal
Protein8,2676,46gram
Karbohydrat3,3631,10gram
Kostfiber0,777,13gram
Fett5,7353,04gram
Mettet fett3,2930,45gram
Salt0,201,81gram
Pris på oppskriftenKr 8,46Kr 78,31Kroner
Hele oppskriften veier3 703 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet i ca. en uke. Snu kjøttet hver dag.
2. Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
3. Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 70° C. Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
4. Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
5. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Kok til de er ”al dente” (ca. 4 minutter). Mens rosenkålen koker, steker du løken i panne med smør. Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.

Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, kokte poteter og rørte tyttebær

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30089)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøtt, buljong og margbein.Kjøtt, buljong og margbein.
Denne retten har 44,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkaker i viltsaus.Reinsdyrkaker i viltsaus.
Denne retten har 146,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av rein.Surstek av rein.
Denne retten har 79,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr surstek.Reinsdyr surstek.
Denne retten har 99,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.