Reinsdyrfilet


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
900grytrefilet, renskåret
1dashsmør/olje
1dashsalt
nykvernet hvit pepper

Saus:

1ssuraffinert sukker
3ssbringebæreddik
6dlkraft
4dlkremfløte
3sssmør
1dashsalt
500grsopp, frisk
300grspinat
800grmandelpoteter
1dashsmør til pannen
1dashsalt
1dashpepper
litt finhakket timian


Fremgangsmåte:

Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.

Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.

Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10730)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 105,27 Kcal
Protein 6,77 g
Fett 6,95 g
Karbo 3,7 g
Pris 8,3.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!