Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Reinsdyrfilet

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 5169 lesere! 5169 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Reinsdyrfilet har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 105,31 Kcal ......Protein: 6,79 gram ......Fett: 6,95 gram ......Mettet fett: 4,33 gram
Karbohydrater: 3,69 gram ......Kostfiber: 0,42 gram .....Natrium: 146,47 mg .......Pris: 8,21 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
900grytrefilet, renskåret
1dashsmør/olje
1dashsalt
nykvernet hvit pepper

Saus:

1ssuraffinert sukker
3ssbringebæreddik
6dlkraft
4dlkremfløte
3sssmør
1dashsalt
500grsopp, frisk
300grspinat
800grmandelpoteter
1dashsmør til pannen
1dashsalt
1dashpepper
litt finhakket timian
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.

Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.

Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 105,31639,7932,0 %
Fett: 6,9542,22 gr60,3 %Fett59,39 %
Protein: 6,7941,25 gr82,5 %Protein25,79 %
Karbo: 3,6922,42 gr7,5 %Karbo14,01 %
Fiber: 0,422,55 gr8,5 %Fiber0,79 %
Mettet fett: 4,3326,31 gr131,5 %
Salt: 0,372,22 gr44,5 %
Hele oppskriften veier 3645,2 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.8,21 .-
Pris 6 porsjonerKr. 299,27 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 49,88.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine hos oss.Les mer om Reinsdyrfilet med portvinsaus hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:10730



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen