Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Reinsdyrfilet

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 5339 lesere! 5339 lesere
Reinsdyrfilet har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 105,31 kcal ......Protein: 6,79 g ......Fett: 6,95 g ......Mettet fett: 4,33 g
Karbo: 3,69 g ......Kostfiber: 0,42 g .....Natrium: 146,47 mg .......Pris: 8,21 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
900grytrefilet, renskåret
1dashsmør/olje
1dashsalt
nykvernet hvit pepper

Saus:

1ssuraffinert sukker
3ssbringebæreddik
6dlkraft
4dlkremfløte
3sssmør
1dashsalt
500grsopp, frisk
300grspinat
800grmandelpoteter
1dashsmør til pannen
1dashsalt
1dashpepper
litt finhakket timian
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Fremgangsmåte:

Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.

Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.

Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 105,31639,7932,0 %
Fett: 6,9542,22 g60,3 %Fett59,39 %
Protein: 6,7941,25 g82,5 %Protein25,79 %
Karbo: 3,6922,42 g7,5 %Karbo14,01 %
Fiber: 0,422,55 g8,5 %Fiber0,79 %
Mettet fett: 4,3326,31 g131,5 %
Salt: 0,372,22 g44,5 %
Hele oppskriften veier 3645,2 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.8,21
Pris 6 porsjonerKr. 299,27Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 49,88Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær hos oss.Les mer om Reinsdyrstek 5 hos oss.Les mer om Reinsdyrstek med tyttebærsaus hos oss.