Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Reinsdyrfilet

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 5001 lesere! 5001 lesere

Ingredienser

Porsjoner
900grytrefilet, renskåret
1dashsmør/olje
1dashsalt
nykvernet hvit pepper

Saus:

1ssuraffinert sukker
3ssbringebæreddik
6dlkraft
4dlkremfløte
3sssmør
1dashsalt
500grsopp, frisk
300grspinat
800grmandelpoteter
1dashsmør til pannen
1dashsalt
1dashpepper
litt finhakket timian
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Reinsdyrfilet er kalkulert av Matoppskrift.no, og viser kalorier, næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon.
Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.

Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.

Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 104,79639,7932,0 %
Fett: 6,9542,22 gr60,3 %Fett59,39 %
Protein: 6,7941,25 gr82,5 %Protein25,79 %
Karbo: 3,6922,42 gr7,5 %Karbo14,01 %
Fiber: 0,422,55 gr8,5 %Fiber0,79 %
Mettet fett: 4,3326,31 gr131,5 %
Salt: 0,372,22 gr44,5 %
Hele oppskriften veier 3645,2 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.8,22 .-
Pris 6 porsjonerKr. 299,64 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 49,94.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Klassisk reinsdyrstek hos oss.Les mer om Reinsdyrstek 4 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:10730



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser