Reinsdyrfilet


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 3 poeng (av max 6) fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 5643 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10730)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Reinsdyrfilet har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 105,31 Kcal
Protein 6,79 g
Fett 6,95 g
Karbo 3,69 g
Pris 8,3.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
900grytrefilet, renskåret
1dashsmør/olje
1dashsalt
nykvernet hvit pepper

Saus:

1ssuraffinert sukker
3ssbringebæreddik
6dlkraft
4dlkremfløte
3sssmør
1dashsalt
500grsopp, frisk
300grspinat
800grmandelpoteter
1dashsmør til pannen
1dashsalt
1dashpepper
litt finhakket timian

Fremgangsmåte:

Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.

Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.

Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!