Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Reinsdyrfilet

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 8,24 Kcal: 101,82 Fett: 6,54 gr Protein: 6,83 gr Karbo: 3,70 gr
Mettet fett: 4,06 gr Kostfiber: 0,42 gr Salt av natrium: 0,28 gr
Oppskriften har hatt 4787 lesere! 4787 lesere

Ingredienser

Porsjoner
900grytrefilet, renskåret
smør/olje
salt
nykvernet hvit pepper

Saus:

1ssuraffinert sukker
3ssbringebæreddik
6dlkraft
4dlkremfløte
3sssmør
salt
500grsopp, frisk
300grspinat
800grmandelpoteter
smør til pannen
salt
pepper
litt finhakket timian
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater14,53 prosent
Protein26,83 prosent
Fett57,8 prosent
Kostfiber0,82 prosent

Totalpris for 6 porsjoner

Kr 298,45

Pris pr porsjon

Kr 49,74
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.

Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.

Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine hos oss.Les mer om Reinsdyrstek 3 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:10730



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen