Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrfilet med krydret plommesaus



Reinsdyrfilet med krydret plommesaus oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Reinsdyrfilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede og her har den fått følge av en fantastisk plommesaus.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grytrefilet av reinsdyr
1tssalt
0,5tspepper
2sssmør , til steking

Plommesaus:

4stkplomme
4sssukker
2ssbringebæreddik eller annen eddik
1stkhel kanel
1stkstjerneanis
2dlrødvin
3dlviltkraft
1sssmør
0,5tssalt
0,5tspepper

Blomkålpuré:

1stkblomkål
2sssmør
2dlmatfløte
0,5tssalt
0,5tspepper

Tilbehør:

4stkpersillerot
4sssmør
1sssukker
0,5tssalt
0,5tspepper
1sssitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrfilet med krydret plommesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143,95965,40Kcal
Protein6,7545,27gram
Karbohydrat6,0940,84gram
Kostfiber1,117,44gram
Fett9,4563,38gram
Mettet fett5,7438,50gram
Alkohol0,76 %
Salt0,966,42gram
Pris på oppskriftenKr 10,58Kr 70,95Kroner
Hele oppskriften veier2 683 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i en varm panne. Legg den over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 °C i 15 – 20 minutter eller til kjernetemperaturen viser 65 ºC. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
2. Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel. Kok opp sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned. Ha i stjerneanis og kanelstang og rødvin. Småkok til plommene er møre, men ikke bløte.
3. Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen. Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper.
4. Del blomkålen i små buketter og kok dem møre i fløte. Hell av fløten og ta vare på den. Tilsett smør og mos blomkålen med en stavmikser. Spe med fløten til passe konsistens og smak til med salt og pepper.
5. Skrell persillerøtter og del dem i fire. Stek dem myke i smør. Dryss over sukker mot slutten av steketiden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
6. Ta skinnet av plommene og varm dem i sausen rett før servering.

Server skiver av reinsdyrfilet med blomkålpuré, stekte persillerøtter, plommesaus og poteter med friske urter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29143)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrfilet med krydret plommesaus.Reinsdyrfilet med krydret plommesaus.
Denne retten har 143,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus.Reinsdyrstek med tarte tatin og kirsebærsaus.
Denne retten har 142,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, sellerirot, steinsoppragu og potetchips..Helstekt reinsdyrfilet med potetkrem, selleri.
Denne retten har 179,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 2.Reinsdyrstek 2.
Denne retten har 77,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i sjysaus.Reinsdyrstek i sjysaus.
Denne retten har 77,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 4.Reinsdyrstek 4.
Denne retten har 115,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med hasselbackpoteter.Reinsdyrstek med hasselbackpoteter.
Denne retten har 84,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 3.Reinsdyrstek 3.
Denne retten har 97,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med portvinsaus.Reinsdyrfilet med portvinsaus.
Denne retten har 65,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tyttebærsaus.Reinsdyrstek med tyttebærsaus.
Denne retten har 105,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré.Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persiller.
Denne retten har 77,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.
Denne retten har 65,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i gryte.Reinsdyrstek i gryte.
Denne retten har 128,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med rødbetpure.Reinsdyrfilet med rødbetpure.
Denne retten har 133,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamelliserte gulrøtter og rød smørsaus.Reinsdyrfilet med hasselbackpoteter, karamell.
Denne retten har 151,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.