Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrfilet med rødbetpure



Reinsdyrfilet med rødbetpure oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Ytrefilet av rein er skikkelig festmat og passer perfekt som en forrett til resten av festmenyen. Her får den smakfulle fileten følge av myk rødbetepuré, blåbærbraisert kålrot og fargerikt pulver av frysetørket bringebær.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grytrefilet av reinsdyr
2sssmør til steking
0,5tssalt
0,25tspepper

Rødbetpuré:

250grrødbete
1sssmør
0,5tssalt
0,25tspepper

Blåbærbraisert kålrot:

150grkålrot
1sssmør til steking
1dlblåbærsaft
0,5dlfrosne blåbær (kan sløyfes)
0,25tssalt
0,25tspepper

Til pynt:

20grfrysetørkede bringebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
50grhøvlet kålrot
2kvist(er)frisk dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrfilet med rødbetpure med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier133,39309,63Kcal
Protein5,9013,70gram
Karbohydrat5,3312,37gram
Kostfiber1,533,55gram
Fett9,4922,03gram
Mettet fett5,9713,86gram
Salt1,182,75gram
Pris på oppskriftenKr 13,56Kr 31,48Kroner
Hele oppskriften veier929 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Lag rødbetpuré først. Skyll rødbete fri for jord. Kok dem i en kjele med vann til de er så vidt møre, ca. 1 time. Skrell dem forsiktig med en spiss kniv, og del dem i mindre biter. Kjør dem med stavmikser eller på en hurtighakke til du har en jevn, fin puré. Smak til med smør, salt og pepper.

Rødbetepuréen kan lages i god tid i forveien, og bare varmes opp før servering.

2. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun filetene på begge sider i en varm stekepanne med smør.
3. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
4. Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene.

Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.
5. Skrell kålrot og del den i små kuber, som igjen deles til trekanter. Smelt smør i en dyp stekepanne. Legg i terninger av kålrot når smøret har blitt nøttebrunt. Stek terningene raskt på høy varme til de er gylne, men fortsatt faste. Hell blåbærsaft, og blåbær i den varme stekepannen og la den koke litt inn. Vend på bitene slik at de blir dekket av saften på alle kanter.
Anrett reinsdyrfilet med rødbetpuré, blåbærbraisert kålrot, høvlet rå kålrot, og pynt med pulver av frysetørket bringebær og dill. Ha gjerne på litt av blåbærsaften fra stekingen av kålrot.

KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET
Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32636)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrfilet med portvinsaus.Reinsdyrfilet med portvinsaus.
Denne retten har 65,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med tyttebærsaus.Reinsdyrstek med tyttebærsaus.
Denne retten har 105,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp.Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp.
Denne retten har 88,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk reinsdyrstek.Klassisk reinsdyrstek.
Denne retten har 97,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med hasselbackpoteter.Reinsdyrstek med hasselbackpoteter.
Denne retten har 84,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 2.Reinsdyrstek 2.
Denne retten har 77,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.
Denne retten har 65,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 5.Reinsdyrstek 5.
Denne retten har 90,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré.Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persiller.
Denne retten har 77,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med rødbetpure.Reinsdyrfilet med rødbetpure.
Denne retten har 133,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer.
Denne retten har 108,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine.Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppter.
Denne retten har 98,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek i gryte.Reinsdyrstek i gryte.
Denne retten har 128,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrstek 4.Reinsdyrstek 4.
Denne retten har 115,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med krydret plommesaus.Reinsdyrfilet med krydret plommesaus.
Denne retten har 143,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.