Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Bilde av Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grreinsdyrfilet
1tssalt
0,5tspepper
2sssmør , til steking
400grfrisk sjampinjong
12stksjalottløk
2sssmør , til steking
0,5tssalt
0,25tspepper
4stkpersillerot
200graspargesbønner
1sssmør , til steking

PORTVINSSAUS:

3stksjalottløk
1tsbrunt sukker
2dlportvin
2literviltkraft
2sssmør

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 67,48 Kcal
Protein 4,53 g
Fett 3,9 g
Karbo 2,18 g
Pris 11,91.- kr

Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!

Fremgangsmåten:

1. Lag saus først. Hakk løk og stek den gylden i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og la det karamellisere seg. Hell på portvin og kok uten lokk til halve væskemengden er igjen. Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår ca. 5 dl.
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.

2. Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper. Pisk inn kaldt smør (montèr) rett før servering.

3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun filetene på begge sider i en varm stekepanne med smør.
4. Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 70 °C er fileten rosa stekt, og ved 76 °C er den gjennomstekt. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
5. Rens løk og kutt sopp i båter. Stek sopp og løk raskt i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Legg det i en ildfast form og sett formen i ovn i 10-15 minutter.
6. Kok aspargesbønner knapt møre i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann, da avslutter du kokeprosessen raskt og bevarer den fine grønnfargen.
7. Skrell og del persillerot i fire på langs. Stek persillerot og aspargesbønner i varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper.

Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Oppskriften har hatt 1024 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 30803)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!