Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrpaté med einebær



Reinsdyrpaté med einebær oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grlever av svin
250grspekk
200grreinsdyrskav
0,5stkløk
1dlhvetemel
2stk filetansjosfileter
2stkegg
1dlkremfløte
0,5dlkjøttkraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
2tssalt
0,5tspepper
0,5tsrevet muskatnøtt
3stkeinebær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrpaté med einebær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier312,62450,79Kcal
Protein11,2116,16gram
Karbohydrat4,466,43gram
Kostfiber0,320,46gram
Fett27,7039,94gram
Mettet fett3,344,82gram
Salt1,502,16gram
Pris på oppskriftenKr 7,33Kr 10,57Kroner
Hele oppskriften veier1 154 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær lever og spekk i terninger. Ta til side ca. halvparten av leveren og reinsdyrkavet.
2. Ha resten av leveren og reinsdyrkavet, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til ca. halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
3. Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell over farsen.
4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C.

Pynting av Paté:
1. Lag mørk aspic etter anvisning på pakken. Avkjøl. Det er viktig at patéen også er avkjølt før du pynter den.
2. Hell litt av aspicen over patéen og la den "sette seg" litt. Pynt med skivede sjampinjonger, rosepepper, friske urter, kapers, sølvløk, mandariner o.l.
3. Hell resten av aspicen forsiktig over slik at den dekker all pynten.
4. Sett patéen kaldt til aspicen har stivnet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30087)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrpaté med tyttebær.Reinsdyrpaté med tyttebær.
Denne retten har 163,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté med einebær.Reinsdyrpaté med einebær.
Denne retten har 312,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté 2.Reinsdyrpaté 2.
Denne retten har 152,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.