Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrpaté med solbærgelé



Reinsdyrpaté med solbærgelé oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grlever av svin
200grspekk , i grove terninger
200grreinsdyrskav , grovhakket
0,5stkløk
1dlhvetemel
2stk filetansjosfileter
2stkegg
0,5dllettmelk
1dlkremfløte
2tssalt
0,5tspepper
0,5tsrevet muskatnøtt
4stkeinebær
1pakkeaspik (lys buljong-gelé)
2sssolbærgelé


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Soya
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrpaté med solbærgelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier295,253 143,47Kcal
Protein10,35110,19gram
Karbohydrat6,4868,99gram
Kostfiber0,434,58gram
Fett25,23268,62gram
Mettet fett3,5738,01gram
Salt1,5816,87gram
Pris på oppskriftenKr 7,63Kr 81,24Kroner
Hele oppskriften veier1 065 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen/posteien kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.

2. Ha lever, spekk, løk, hvetemel, ansjosfilet, egg, og halvparten av reinsdyrskavet i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med melk og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

3. Vend inn resten av reinsdyrskavet og ha over i en smurt ildfast form som rommer ca. 1,5 liter.

4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175°C i 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.

5. Lag lys aspic etter anvisning på pakken og bland inn solbærgelé. Avkjøl litt og hell aspicen over den avkjølte patéen. Sett kaldt til aspicen har stivnet.

Du kan også pynte med skivede sjampinjonger, rosepepper, friske urter, kapers, sølvløk, mandariner o.l. Hell over halvparten av aspiken, la den stivne litt. Pynt med det du selv ønsker og hell resten av aspicen forsiktig over slik at den dekker all pynten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30840)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrpaté med solbærgelé.Reinsdyrpaté med solbærgelé.
Denne retten har 295,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.