Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrpaté med tyttebær



Reinsdyrpaté med tyttebær oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grreinsdyrskav
500grmedisterdeig
1stkegg
0,5dlmatfløte
0,5stkløk
1sssalt
0,25tspepper
1tstørket rosmarin eller timian
2sstyttebær


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrpaté med tyttebær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163,30246,59Kcal
Protein15,6623,65gram
Karbohydrat0,661,00gram
Kostfiber0,230,35gram
Fett10,8416,37gram
Mettet fett4,657,02gram
Salt2,153,25gram
Pris på oppskriftenKr 10,69Kr 16,14Kroner
Hele oppskriften veier1 208 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ha alle ingrediensene utenom tyttebær i en foodprocessoren og kjør til en litt grov masse. Rør inn tyttebærene for hånd til slutt. Hell over i en smurt ildfast form.
2. Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175°C i ca. 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.

Kan serveres med rørte tyttebær, rognebærgele eller tyttebærrømme.

Tips:
Reinsdyrkjøtt er veldig magert så det er viktig at pateen lages med noe fett. Medisterdeig egner seg godt, alternativt kan man bruke spekk eller lettsaltet sideflesk. Får du ikke tak i kvernet reinsdyrkjøtt kan du kjøpe reinsdyrskav. Halvtin skavet og ha det i foodprocessor og kjør med kniven til du får den finkuttet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30086)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrpaté 2.Reinsdyrpaté 2.
Denne retten har 152,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté med tyttebær.Reinsdyrpaté med tyttebær.
Denne retten har 163,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté med einebær.Reinsdyrpaté med einebær.
Denne retten har 312,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.