Reinsdyrsadel med soppkrustader

Ingredienser

4 porsjoner

1 1/2 kg reinsdyrsadel av kalv
50g spekk
salt
pepper
2 ss margarin eller smør
2 gulrøtter
1 purreløk
1/2 buljongterning
4 tomater
rosmarin
8 sjalottløk
4 krustader
1 boks kantareller, 190 g
1 ss smør eller margarin
1/2 løk
2 dl kremfløte
salt
pepper

Annonse

Fremgangsmåte:

Fjern hinner og sener fra sadelen. Vær nøye med å få bort alt. Stikk eventuelt inn en blomsterpinne eller et spyd gjennom ryggmargskanalen, slik at sadelen ikke trekker seg sammen under stekingen.

Skjær spekket i staver. Lag dype snitt i kjøttet med en skarp kniv og stikk inn spekkstrimler eller bruk en spekknål. Stikk inn ca 6 strimler spekk på hver side av sadelen. Salt og pepre. Sett en langpanne med smør i ovnen ved 225 C. La smøret bli brunt. Legg i sadelen med bensiden opp. Vend etter ca 10 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175 C og stek ytterligere i ca 25 minutter. Ønskes rosa kjøtt tas kjøttet ut når steketermometeret viser 65 C. Pensle kjøttet et par ganger med fettet fra pannen. Ta ut kjøttet og pakk det inn i folie. Legg gulrøtter skåret i skiver og purre i strimler i langpannen.

La det steke i pannen i ca 10 minutter. Legg blandingen i en kjele med 5 dl vann og 1/2 buljongterning. Kokes inn til det gjenstår ca 2 dl. Sil sjyen.

Skjær et kryss i tomatene slik at de ikke sprekker pga varmen. Legg litt rosmarin i krysset. Stek tomatene i ovnen i ca 10 minutter. Rens løkene og kok dem knapt myke i lettsaltet vann.

Hakk kantarellene og fres dem i litt matfett sammen med hakket løk. Tilsett fløten og la stuingen småkoke til den er passe tykk. Smak til med salt og pepper. Varm krustadene i ovn og fyll dem med soppen.

Skjær opp kjøttet. Løsne filetene fra benet og skjær deretter skiver på skrå. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet. Legg hele sadelen på et serveringsfat sammen med krustadene og løk, eller legg opp alt direkte på varme tallerkener.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 5687 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10734)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!