Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrsfilet à la Strandefjorden




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk filetreinsdyr
1,5dlsukker
0,5dlsalt
Ca 1,5feddhvitløk
noen friske estragonblader
Ca 2,5dlrødvin

Dijon senneps-dip

3ssdijonsennep
5ssmajones
4ssrømme
3ssSnøfrisk
0,25tsgrovmalt pepper
1tssweet chilisaus
litt sukker til avrunding
evt. litt sitronsaft

Til pynt

1stkagurk
sesamfrø


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Sennep
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrsfilet à la Strandefjorden med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier157,50251,11Kcal
Protein9,5715,26gram
Karbohydrat7,4311,85gram
Kostfiber0,180,29gram
Fett8,8714,14gram
Mettet fett2,183,48gram
Alkohol1,33 %
Salt3,285,23gram
Pris på oppskriftenKr 12,94Kr 20,63Kroner
Hele oppskriften veier1 913 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Rens fileten ren for evt. fett og grove hinner. Bland sammen sukker og salt. Knus hvitløken og grovhakk estragonbladene. 2. Gni fileten med sukker/salt-blandingen, legg den over i en liten form, strø over hvitløk og estragon og hell til slutt over rødvin så det akkurat dekker. Dekk formen med plast eller lokk. Sett fileten kjølig i 2-3 dager. Vend den en gang om dagen. 3. Ta fileten opp, tørk av den og pakk den i aluminiumsfolie, gjerne stramt slik at fileten får en fin fasong. Frys fileten.

Dijon senneps-dip
1. Rør sammen alle ingrediensene i den rekkefølge de er satt opp. Snøfrisken behøver ikke røres helt ut, la den være der som små smaksbomber. Smak underveis, legg din sjel i dippen og gjør den til din !

Til pynt
1. Skyll agurken, skjær den i skiver på langs. Bruk ostehøvel som ikke skjærer alt for tynne skiver.
2. Legg sesamfrøene på en tallerken.

Anretning: Skjær fileten i løvtynne skiver, bruk gjerne oppskjærermaskin og skjær mens fileten ennå er fryst.
Dypp skivene i sesamfrø og anrett på tallerken sammen med dipp og agurkskiver.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 16470)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.
Denne retten har 251,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.
Denne retten har 109,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.
Denne retten har 119,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råmarinert flatbiff av rein.Råmarinert flatbiff av rein.
Denne retten har 109,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.
Denne retten har 123,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr tataki.Reinsdyr tataki.
Denne retten har 116,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrtartar.Reinsdyrtartar.
Denne retten har 92,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrcarpaccio.Reinsdyrcarpaccio.
Denne retten har 209,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.
Denne retten har 163,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.