Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrspekepølse a la Masi




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grsmå spekkterninger,
1tssalt
1kgrenskåret kjøtt,
50grsukker
0,5tspepper,
0,5tsnellik,
1sssalt
0,5dlsaft.Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse


Næringsdeklarasjon for Reinsdyrspekepølse a la Masi med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier191,092 254,00Kcal
Protein18,11213,62gram
Karbohydrat4,3250,96gram
Kostfiber0,060,71gram
Fett11,25132,70gram
Mettet fett1,1914,04gram
Salt2,4528,91gram
Pris på oppskriftenKr 19,20Kr 226,47Kroner
Hele oppskriften veier1 180 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Grovmal kjøttet og tilsett spekkterninger, som har ligget i salt natten over, og resten av de tørre ingrediensene - spe med saft. Deigen stappes i rengjorte reintarmer eller kunsttarmer, som knytes for i endene. Legg deretter pølsene i fint salt i et døgn før du skyller av dem og henger dem til tørk et par dager. Til slutt spekes de på et kjølig sted i 5-6 uker.

Pølsene brukes på samme måte som annen spekemat.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18289)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.