Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrtartar



Reinsdyrtartar oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp, rødbet, selleri, grønne blader og solbærsaus. En perfekt liten forrett!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grytrefilet av reinsdyr
2stksjalottløk
1ssfinhakkede friske urter , som timian,bladpersille eller basilikum
1tssalt
0,5tspepper

SYLTET SOPP:

100grsopp eks.østerssopp eller kantarell
1,5dlvann
1dlsukker
0,5dleplecidereddik
0,5tssalt
2kvist(er)frisk timian

SOLBÆRSAUS:

100grsolbær
0,5dlvann
50grsukker
40grknollselleri (sellerirot)
40grsyltede rødbeter
40grblandet babysalat


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrtartar med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,56279,25Kcal
Protein8,2124,77gram
Karbohydrat12,8338,71gram
Kostfiber1,143,44gram
Fett0,682,05gram
Mettet fett0,220,66gram
Salt0,972,94gram
Pris på oppskriftenKr 19,37Kr 58,44Kroner
Hele oppskriften veier1 207 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet sopp på glass med lokk.
2. Kok opp solbær, vann og sukker, og la det koke noen minutter til sukkeret er løst opp og sausen har begynt å tykne. Sil sausen. Er sausen fortsatt tynn, kan den reduseres litt etter den er silt. Avkjøl.
3. Kutt sellerirot i terninger, og forvell dem raskt i lettsaltet vann. Avkjøl. Kutt også syltet rødbet i terninger.
4. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Bruk to spiseskjeer og form fire like store boller av reinsdyrtartaren.

Anrett reinsdyrtartar med syltet sopp og rødbet, sellerirot, små blader av blandet salat og solbærsaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30847)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.
Denne retten har 123,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.
Denne retten har 119,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrcarpaccio.Reinsdyrcarpaccio.
Denne retten har 209,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råmarinert flatbiff av rein.Råmarinert flatbiff av rein.
Denne retten har 109,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.
Denne retten har 251,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.
Denne retten har 163,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.
Denne retten har 109,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr tataki.Reinsdyr tataki.
Denne retten har 116,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrtartar.Reinsdyrtartar.
Denne retten har 92,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.