Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker



Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Er du på jakt etter en spesiell forett eller smårett som kan lages klar på forhånd? Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker og rødbetegranite er perfekt, og så smaker det så bra!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgreinsdyrskank
2tssalt
1tspepper
2ssmargarin til steking
1tshel pepper
3stklaurbærblad
1stkhel kanel
2stkstjerneanis
4kvist(er)frisk timian
4feddhvitløk
200grbacon i skiver

Syltede grønnsaker:

6stkgulrot gjerne i assorterte farger
2stkpastinakk
3dlvann
1dleplecidereddik
2sssukker
2tssalt
2ssfinhakket persille

Rødbetegranite:

1glasssyltede rødbeter (á 580 g)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-melk
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier109,65482,03Kcal
Protein13,1457,76gram
Karbohydrat3,7616,53gram
Kostfiber0,914,00gram
Fett4,4719,65gram
Mettet fett1,727,56gram
Salt0,974,26gram
Pris på oppskriftenKr 14,68Kr 64,53Kroner
Hele oppskriften veier4 396 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Krydre reinsdyrskanker med salt og pepper. Brun dem godt på alle sider i en varm stekepanne eller gryte med margarin slik at de får en fin stekeskorpe.
2. Legg skankene over i en stor ildfast form med høy kant, eventuelt en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Hell på vann til det dekker, og ha i hel pepper, laurbærblad, kanelstang, stjerneanis, frisk timian og hvitløk.
3. Ha aluminiumsfolie over formen og sett den i ovn på 175 °C i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
4. Lag rødbetegranite. Kjør syltet rødbete og rødbetelake i en food- prosessor. Hell blandingen over i en egnet form og sett den i fryseren over natten.
5. Ta formen ut av stekeovnen og sil av kraften. Ha kraften over i en kjele og kok den inn til du har ca. halvparten igjen.
6. Kle innsiden av en brødform med baconskiver.
7. Plukk kjøtt fra reinsdyrskankene, riv det i mindre biter og legg det tettpakket i brødformen. Når hele formen er fylt med kjøtt, press kjøttet godt ned og hell forsiktig på redusert kraft til kraften så vidt dekker kjøttet.
8. Pakk baconskivene over kjøttet.
9. Sett formen i stekeovn på 175 °C i ca. 30 minutter, eller til baconet har fått en fin gyllen farge. Ta formen ut av stekeovn og avkjøl på rist.
10. Sett formen med press inn i kjøleskap over natten.
11. Lag syltede grønnsaker. Skrell gulrot og pastinakk. Bruk skreller en eller en ostehøvel og lag tynne strimler av grønnsakene. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kjele. Legg i grønnsaksstrimler når sukker og salt har løst seg opp. Kok strimlene et par minutter og trekk kjelen av platen. Avkjøl. Dryss over finhakket persille før servering.
12. Temperer reinsdyrterrinen i minst 30 minutter før du skjærer den i skiver.
13. Bruk en stor skje og skrap rødbetegraniteen rett før servering.

Anrett reinsdyrterrin i skiver med syltede grønnsaker og rødbetegranite.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32246)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat.
Denne retten har 123,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrtartar.Reinsdyrtartar.
Denne retten har 92,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.Bruschetta med kremost og reinsdyrskav.
Denne retten har 251,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyr tataki.Reinsdyr tataki.
Denne retten har 116,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råmarinert flatbiff av rein.Råmarinert flatbiff av rein.
Denne retten har 109,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.Reinsdyrfilet med karamellisert blomkålpure.
Denne retten har 163,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.Gravet reinsdyrfilet med rødløkskompott.
Denne retten har 119,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.Reinsdyrterrin med syltede grønnsaker.
Denne retten har 109,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrcarpaccio.Reinsdyrcarpaccio.
Denne retten har 209,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.