Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rekepizza



Rekepizza oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grreker uten skall
2dlost, revet
2tspizzakrydder

Pizzabunn:

1,5dlvann
1tssalt
1ssolje
25grgjær
4dlhvetemel

Pizzasaus:

400grhermetiske tomater, grovhakkede
1stk liteløk, finhakket
2ssolivenolje eller smør/margarin
2tstomatpuré
3ssfrisk basilikum eller 3 ts tørket
2ssfrisk gressløk eller 2 ts tørket
0,5stkfennikel i tynne strimler
0,5tssalt
0,25tspepper
litt sukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rekepizza med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,91434,56Kcal
Protein7,7825,63gram
Karbohydrat13,9846,06gram
Kostfiber1,514,97gram
Fett4,6515,32gram
Mettet fett1,354,45gram
Salt1,123,70gram
Pris på oppskriftenKr 7,70Kr 25,37Kroner
Hele oppskriften veier1 318 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet. Arbeid til en fast glatt deig. Sett til heving i 20 minutter.
Kjevle ut pizzadeigen, ca 40 cm, legg den på bakepapir på bakebrett. La bunnen heve i 10 minutter.
Stek pizzabunnen i 10 minutter ved 180 grader.

Pizzasausen:
Surr løken blank i olivenolje eller smør, rør inn tomatpuréen. Tilsett tomatene og fennikelen og la sausen koke på svak varme 8 - 10 minutter.
Tørre urter has i sammen med tomatene slik at de får tid til å trekke i sausen.
Friske urter has i når sausen er ferdig kokt.
Smak til med salt og pepper og litt sukker.
Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg reker og ost på toppen. Dryss over pizzakrydder.
Stek 10 minutter ved 220 grader til osten har smeltet og fått farge.
Legg over på et fat og dryss litt frisk basilikum på toppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23483)
Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pizza med reker.Pizza med reker.
Denne retten har 128,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rekepizza.Rekepizza.
Denne retten har 131,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.