Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ribbe med italienske smaker



Ribbe med italienske smaker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Hvorfor ikke la den tradisjonelle ribba få selskap av noen velkjente middelhavs-smaker? Både pesto, tomat og oliven er ypperlig tilbehør ribba. Ribba kan serveres som en tapasrett, slik det gjøres på tradisjonelt vis.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgribbe
3tssalt
2tspepper
2dlvann

Pesto:

1bunt(er)frisk basilikum
2sspinjekjerner
3feddhvitløk
1dloliven
50grrevet parmesan
0,5tssalt
0,25tspepper

Tilbehør:

20stkcherrytomat
300groliven


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ribbe med italienske smaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier259,672 022,99Kcal
Protein11,0886,32gram
Karbohydrat0,705,45gram
Kostfiber0,755,84gram
Fett23,45182,69gram
Mettet fett7,9762,09gram
Salt1,7113,31gram
Pris på oppskriftenKr 6,84Kr 53,29Kroner
Hele oppskriften veier3 116 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.

Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.

Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en food-prosessor, morter eller med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper Del tomater i to på midten.

Server skiver av stekt ribbe med oliven, tomater og pesto. En god salat smaker også godt til ribba.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32720)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skinkestek 2.Skinkestek 2.
Denne retten har 86,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Five-spice ribbe med rødkålsalat.Five-spice ribbe med rødkålsalat.
Denne retten har 228,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek.Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkest.
Denne retten har 157,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.
Denne retten har 120,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ungarsk ribbe.Ungarsk ribbe.
Denne retten har 277,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff Provence.Skinkebiff Provence.
Denne retten har 116,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet innbakt i valnøttbrioche.Svinefilet innbakt i valnøttbrioche.
Denne retten har 168,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe med sprø svor.Juleribbe med sprø svor.
Denne retten har 246,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med asiatisk glaze.Ribbe med asiatisk glaze.
Denne retten har 191,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter og grønnsaker i ovn.Koteletter og grønnsaker i ovn.
Denne retten har 133,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe.Juleribbe.
Denne retten har 367,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinebiff med hvitvinsaus.Svinebiff med hvitvinsaus.
Denne retten har 106,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.
Denne retten har 110,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makaronigrateng 2.Makaronigrateng 2.
Denne retten har 189,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glaserte aprikoser og persillerot.Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glas.
Denne retten har 103,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.