Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ribbe med sprø svor



Ribbe med sprø svor oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgfamilieribbe eller midtribbe
2tssalt
1tspepper
2dlvann


Annonse


Næringsdeklarasjon for Ribbe med sprø svor med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier296,201 641,69Kcal
Protein14,0978,09gram
Karbohydrat0,050,28gram
Kostfiber0,030,17gram
Fett26,62147,54gram
Mettet fett10,0255,54gram
Salt0,723,99gram
Pris på oppskriftenKr 5,52Kr 30,59Kroner
Hele oppskriften veier2 217 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ovn:
Ved damping: 230°C ca. 40 minutter
Ved steking: 200°C ca. 2 timer
For å oppnå sprøere svor: 250°C eller grill noen minutter

Slik gjør du:
Beregn ca 500 g ribbe per porsjon. Se etter at bena er saget helt over.
Rute svoren ved å skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking.

1. Gni inn ribba med salt og pepper 2-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Legg ribba i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett den kjølig. Det vil danne seg litt lake, noe som er helt normalt. Gni denne over ribba en gang om dagen, og snu den gjerne. Da trekker ribba til seg krydderet noe som gir en bedre smak på kjøttet.
2. Fjern aluminiumsfolien og legg ribba med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba og en unngår fuktige dammer som vil være til hinder for sprø svor.
3. Hell over ca 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.
4. Forvarm ovnen til 230°C. Sett ribba og midt i ovnen i ca. 45 min. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren blir myk.
5. Fjern folien, la asjetten ligge og slå ned temperaturen til ca 200°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre ca. 2 timer.
6. For å få enda sprøere svor: Sett langpanna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250°C eller bruk grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
7. La ribba hvile i ca 20. min slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Server ribbe med medisterkaker, julepølser, surkål, rødkål, epler med ripsgelé, svisker, sjy og kokte poteter. Vanlig tilbehør kan også være sennep, tyttebær og sylteagurker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 18720)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ribbe med sprø svor.Ribbe med sprø svor.
Denne retten har 296,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med italienske smaker.Ribbe med italienske smaker.
Denne retten har 259,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pinjekjerner, salat og kokt ris.Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pi.
Denne retten har 127,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet av svin.Helstekt indrefilet av svin.
Denne retten har 122,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mormors beste skinkestek.Mormors beste skinkestek.
Denne retten har 80,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet med ratatouille.Helstekt indrefilet med ratatouille.
Denne retten har 60,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakt indrefilet.Foliebakt indrefilet.
Denne retten har 66,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek til søndag.Svinestek til søndag.
Denne retten har 78,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam med aprikos.Fylt svinekam med aprikos.
Denne retten har 110,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinitos.Svinitos.
Denne retten har 177,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 7.Fylt svinekam 7.
Denne retten har 209,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 2.Skinkegrateng 2.
Denne retten har 90,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret svinefilet - lavkalori.Urtekrydret svinefilet - lavkalori.
Denne retten har 226,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Argentinsk svinerull.Argentinsk svinerull.
Denne retten har 239,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med asiatisk glaze.Ribbe med asiatisk glaze.
Denne retten har 191,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.