Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rigatoni con Sugo di Pomodore Invernale




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkløk
1stkgulrot
1stang(stenger)selleri
4ssolivenolje
1feddhvitløkfedd i tynne skiver
noen blader av frisk basilikum, timian og oregano eller merian
2boks(er), á 400 g, hakkede, italienske plommetomater
1sstomatpure av soltørkede tomater
1tssukker
6sstør rød- eller hvitvin
350grrigatoni, tørket
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper
høvlet parmesan til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Selleri
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Rigatoni con Sugo di Pomodore Invernale med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,42319,65Kcal
Protein3,438,54gram
Karbohydrat19,3648,19gram
Kostfiber1,984,93gram
Fett3,358,34gram
Mettet fett0,441,10gram
Alkohol0,45 %
Salt0,120,29gram
Pris på oppskriftenKr 2,63Kr 6,55Kroner
Hele oppskriften veier1 493 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hakk løk, gulrot og selleri fint, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.

Varm opp olivenoljen i en mellomstor kjele, tilsett hvitløkskivene og surr over meget svak varme i 1-2 minutter.

Ha i hakkede grønnsaker og friske urter. La det surre over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter til grønnsakene er myke og har fått litt farge.

Tilsett de hermetsike tomatene, tomatpuré og sukker, og rør så i vinen. Smak til med salt og pepper. Kok opp under omrøring og skru ned varmen så det småkoker. La det koke under lokk i ca 45 minutter, mens du rører av og til.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Slå av vannet og hell den i en oppvarmet bolle. Smak til sausen, hell den over pastaen og bland godt. Serveres straks med høvlet parmesan ved siden av.

Du kan godt garnere litt med hakkede urter.

Om vinteren, når tomatene ikke er på sitt beste, lager italienerne denne sausen. Hermetiske tomater sammen med soffritto (en sautert blanding av hakket løk, gulrot, stilkselleri og hvitløk) og urter gir bedre smak til vinterens tomater.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6137)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.