Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ringblomstpai om høsten (eller kusymrepai om våren)




Ingredienser

1 neve ringblomster (kusymre)
2 ss mandelspon
2 ss maisenna eller rismel
1,5 dl hvitvin (du kan bruke mozell eller lignende)
en stor klype safran
2 ss sukker
ekstra blomster til pynt


Annonse


Fremgangsmåte:

Et ferdigstekt paiskall (eller du kan bruke vafler som legges lagvis med fyllet)
Ha mandler og rismel i en kjele, tilsett vin og rør mens du varmer forsiktig opp. Rør inn safran, salt, sukker, eller honning. La surre til det tykner. Ha på lokk og surre videre i 20 min. Ha i litt mer vin hvis det blir for tykt, blandingen skal være som en pudding. Ta kjelen fra varmen, napp kronbladene av ringblomstene (fjern det grønne begeret på kumsymre) og bland halvparten i masssen som helles over i paiskallet, fordel resten av blomstene over. Serveres varm eller kald med pisket kremfløte og friske blomsterblad som pynt.

Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon om programmene kan du gå på denne siden Naturens Verden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsopp AS
(Intern: 100031)
Kategori: Pai/terte
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.