Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ringerikserterpurè på bjorlimorr




Ringerikserter er en urnorsk delikatesse som smaker slik erter smakte før i tiden. Men det var på nære nippet at ertene ble en saga blott etter 1920. Hadde det ikke vært for en gutts lek på et loft på Røyse, ville dagens erteelskere måttet nøye seg med helt vanlige erter. Produktnavnet Ringerikserter er lovbeskyttet gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. Det gjør Ringerikserter til en eksklusiv matopplevelse.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grgrov kokt Bjorlimorr
vann
trepinner
200grRingerikserter
vann
1dashsalt
1dashgodt smør
4ssolivenolje
1dashsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ringerikserterpurè på bjorlimorr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier347,55569,98Kcal
Protein17,8329,24gram
Karbohydrat2,924,79gram
Kostfiber1,552,54gram
Fett29,0547,64gram
Mettet fett11,3218,56gram
Salt3,686,03gram
Pris på oppskriftenKr 13,43Kr 22,03Kroner
Hele oppskriften veier656 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ringeriksertene legges i kaldt vann over natten.
Skift vann og kok ertene i ca. 45 minutter til de er møre.
Press av væsken gjennom en finmasket sikt.
De avsilte ertene has i en kjele og kokes opp. Rør inn smør og olivenolje, og smak til med salt.
Ringeriksertene blandes godt med en visp med smør og salt. Pølsene trekkes i vann til de er gjennomvarme.
Ta av skinnet og kutt i 2 cm tykke skiver. Tre på grillpinner og topp med Ringerikserterpurè.
Legges på fat og overøses med ertekraften og noen drypp god olivenolje

Mer info

Forfatter:
Kilde: KslMatmerk
(Intern: 25475)
Kategori: Smårett
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Toast med salami og avocadorullade.Toast med salami og avocadorullade.
Denne retten har 233,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søtt, salt og syrlig.Søtt, salt og syrlig.
Denne retten har 146,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søtt salt og syrlig.Søtt salt og syrlig.
Denne retten har 146,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefserull.Lefserull.
Denne retten har 249,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frisk chorizotallerken.Frisk chorizotallerken.
Denne retten har 89,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.