Ripsgele

Bilde av Ripsgele.
Fotograf: Frukt.no

Kok gelé av rips når sesongen er på topp, så har du til høstens og vinterens viltmiddager.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgrips
2dlvann pr kg rips
800grsukker. Dvs ca 800 gr pr liter sur saft


Fremgangsmåte:

Bær som skal brukes til gelé bør knapt være modne. Jo mer modne bær - jo lavere innhold av pektin (stivelse). Bruk bare bær av førsteklasses kvalitet.
Kok/damp bærene sakte opp sammen med vann i maks. 30 minutter - til bærene faller sammen
Sil saften gjennom et rent klede. Mål opp saften.
Hell den sure saften over i en kjele og kok den et par minutter.
Tilsett sukker - litt etter litt - og rør til alt er oppløst.
La saften småkoke uten å røre i den i ca. 15 minutter.
Geléprøven: Drypp en dråpe gelé på en skål og treff skaftet på en skje eller kniv igjennom dråpen. Er geleen ferdig, så samler ikke dråpen seg igjen. Renner dråpen sammen, så tilsett litt mer sukker og kok opp igjen.
Hell geleen over på rene glass. Oppbevares mørkt og kjølig.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.


Annonse:

Tjenester og info






Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2352)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 186,7 Kcal
Protein 0,6 g
Fett 0,6 g
Karbo 43,45 g
Pris 8,16.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!