Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ripsgele



Ripsgele oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Kok gelé av rips når sesongen er på topp, så har du til høstens og vinterens viltmiddager.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgrips
2dlvann pr kg rips
800grsukker. Dvs ca 800 gr pr liter sur saft


Annonse


Næringsdeklarasjon for Ripsgele med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier186,703 734,00Kcal
Protein0,6012,00gram
Karbohydrat43,45869,00gram
Kostfiber2,5551,00gram
Fett0,6012,00gram
Mettet fett0,153,00gram
Salt0,000,03gram
Pris på oppskriftenKr 8,16Kr 163,20Kroner
Hele oppskriften veier2 000 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bær som skal brukes til gelé bør knapt være modne. Jo mer modne bær - jo lavere innhold av pektin (stivelse). Bruk bare bær av førsteklasses kvalitet.
Kok/damp bærene sakte opp sammen med vann i maks. 30 minutter - til bærene faller sammen
Sil saften gjennom et rent klede. Mål opp saften.
Hell den sure saften over i en kjele og kok den et par minutter.
Tilsett sukker - litt etter litt - og rør til alt er oppløst.
La saften småkoke uten å røre i den i ca. 15 minutter.
Geléprøven: Drypp en dråpe gelé på en skål og treff skaftet på en skje eller kniv igjennom dråpen. Er geleen ferdig, så samler ikke dråpen seg igjen. Renner dråpen sammen, så tilsett litt mer sukker og kok opp igjen.
Hell geleen over på rene glass. Oppbevares mørkt og kjølig.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 2352)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ripsgele.Ripsgele.
Denne retten har 186,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gelé til kjøtt.Gelé til kjøtt.
Denne retten har 210,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift syltetøy.Grunnoppskrift syltetøy.
Denne retten har 157,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltetøy, grunnoppskrift.Syltetøy, grunnoppskrift.
Denne retten har 176,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.
Denne retten har 142,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.