Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Ripsgele

Oppskriften har fått 3,2 poeng. 3,2 poeng (av max 6) i snitt fra 12 lesere
Oppskriften har hatt 47627 lesere! 47627 lesere

Ingredienser

Rips
900 g sukker pr liter saft
Litt sitronsaft

Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse


Fremgangsmåte:

Rens bærene og kok dem forsiktig i vann til massen har saftet seg godt
Når de er ferdigkokt presses de gjennom et klede/saftepose e.l. i 2-3 timer eller til de slutter å dryppe.
Mål opp saften og tilsett sukker og sitronsaft, varm forsiktig opp i 5-20 minutter
Ta gelèprøven, fjern skummet på overflaten, ha på glass

Geleprøven:
Ha litt syltetøy på en kald tallerken og la det avkjøle litt. Skyv fra kanten og innover med en kald skje. Overflaten / hinnen skal rynke seg.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.