Ripsgele

Ingredienser

Rips
900 g sukker pr liter saft
Litt sitronsaft

Fremgangsmåte:

Rens bærene og kok dem forsiktig i vann til massen har saftet seg godt
Når de er ferdigkokt presses de gjennom et klede/saftepose e.l. i 2-3 timer eller til de slutter å dryppe.
Mål opp saften og tilsett sukker og sitronsaft, varm forsiktig opp i 5-20 minutter
Ta gelèprøven, fjern skummet på overflaten, ha på glass

Geleprøven:
Ha litt syltetøy på en kald tallerken og la det avkjøle litt. Skyv fra kanten og innover med en kald skje. Overflaten / hinnen skal rynke seg.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 49407 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,5 poeng totalt (av max 6) fra 15 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2352)

Ekstra info

Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!