Ripsgelé 2

Ingredienser

1 porsjon

2 liter rips
2-3 dl vann
800 g sukker pr. liter saft

Annonse

Fremgangsmåte:

Rens og evnt skyll ripsen. Ha bær og vann i en kasserolle. Kok langsomt opp og la bærene stå og trekke uten at de går i stykker. Bærene skal skifte farge, bli bleke.

Øs bærmassen opp i en ”silepose” og la saften sile fra ca 30 minutter. Ikke klem på bærene under silingen. Risp kan også dampkokes uten vann i en saftkoker.

Mål opp saften og hell i en kasserolle. Kok opp og la småkoke i 3-4 minutter. Dryss i sukker litt om gangen og rør til sukkeret er oppløst. La geléen koke uten lokk i 10-20 minutter.

For å se om geléen er nok kokt og blir stiv kan du ta geléprøven: øs litt gelé på en kald skål. La den stå kaldt et par minutter. Skyv geléen sammen med baksiden av en skje. Danner det seg rynker på geléen foran skjeen er den ferdig kokt.

Trekk kasserollen vekk fra platen. La geléen stå et par minutter. Skum av skum. Fyll den varme geléen på rene små glass. La geléen bli kald. Dekk med smeltet syltevoks og legg på lokk eller bind over med plastfilm.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 14008 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 10 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9426)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!