Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ripsgelé 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgrips
Ca 2,5dlvann
775grsukker pr. liter saft (ca 9 dl)


Annonse


Næringsdeklarasjon for Ripsgelé 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier179,433 633,46Kcal
Protein0,5911,95gram
Karbohydrat41,68844,02gram
Kostfiber2,5251,03gram
Fett0,5911,95gram
Mettet fett0,153,04gram
Salt0,000,02gram
Pris på oppskriftenKr 8,04Kr 162,81Kroner
Hele oppskriften veier2 025 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og skyll bærene. Kok opp vann i en stor syltekjele. Legg i bærene og kok dem til de er synket sammen og saften dampet ut. Beregn ca. 10 minutter.

Hell saften i et bærklede eller silepose og la saften dryppe godt av. Mål opp saften og hell den i syltekjelen.

La den koke 3-5 minutter og rør inn sukkeret, litt omgangen så det blir oppløst før saften begynner å koke igjen.

Kok saften langsomt uten omrøring til det tykner, ca 10-15 minutter. Prøv med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Tiden varierer med bærenes modningsgrad og kvalitet, men prøv etter ca 5 minutter.

Skum godt og ta bort den tynne hinnen som danner seg. Fyll geléen i varme tørre glass. Fyll helt opp, geléen synker når den avkjøles. Hell over smeltet syltevoks når geléen er avkjølt. Vær nøye med at voksen fester godt langs kanten, så luften ikke kan komme til geléen.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9392)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ripsgele.Ripsgele.
Denne retten har 186,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gelé til kjøtt.Gelé til kjøtt.
Denne retten har 210,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift syltetøy.Grunnoppskrift syltetøy.
Denne retten har 157,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltetøy, grunnoppskrift.Syltetøy, grunnoppskrift.
Denne retten har 176,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.
Denne retten har 142,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.