Ripsgelé 4

Ingredienser

1 porsjon

2 dl vann pr. liter rips
1 kg sukker pr. liter vann
1 ts vaniljesukker pr. liter vann

Fremgangsmåte:

Vask bærene og sett dem over svak varme sammen med vannet. Kok til bærene er godt itu. Sil fra og mål saften, bland i sukker og vaniljesukker og kok langsomt i ca 30 minutter.

Skum godt under kokingen. Ta geléprøven. Ha geleen i små glass når den er ferdig kokt.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 50523 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,1 poeng totalt (av max 6) fra 28 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13487)

Ekstra info

Kategori: Syltetøy/gele
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!