Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ripsvin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
10kgrips
1pakkeportvinsgjær
kokt kaldt vann
12kgsukker
40literankerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse


Næringsdeklarasjon for Ripsvin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier242,1353 389,67Kcal
Protein0,56123,48gram
Karbohydrat57,5712 694,19gram
Kostfiber2,33513,77gram
Fett0,55121,28gram
Mettet fett0,1430,87gram
Salt0,000,29gram
Pris på oppskriftenKr 7,72Kr 1 702,26Kroner
Hele oppskriften veier22 050 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll og knus bærene og bland i vingjær. Vask ankeret grundig med einerlåg, deretter svovles det. Sil massen gjennom en bærpose og fyll saften over i ankeret sammen med kokt, kaldt sukkerlake.

Dersom ikke ankeret blir helt fullt, kan bærmassen røres ut med lunkent vann og siles på nytt. Ankeret skal fylles til en tomme fra spunshullet. Sett i gjærlås og la ankeret stå ved ca 18 C i 4-7 uker. Rør om av og til.

Når hovedgjæringen er forbi, lakkes ankeret slik at det blir tett. Ankeret settes i kjelleren under ettergjæringen. Denne varer til jul. I mars kan vinen tappes over i flasker, men den vinner mye i smak om den får være på ankeret et helt år.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13438)
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.