Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risgrøt 1



Risgrøt 1 oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Risgrøt holder på å gå i glemmeboken, men ikke her hjemme. Noen dager er det godt med bare grøt, og om en vil holde på tradisjonen så spis den tidlig på dagen og så har en plass til mat igjen om kvelden. I denne er det brukt vanlig grøtris. Det finnes jo og de som er mye raskere å koke.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4dlvann
2dlrisgryn (Grøtris) Runde
Ca 1litermelk
2sssmør
1dashsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risgrøt 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier100,19408,52Kcal
Protein2,7411,17gram
Karbohydrat11,6047,30gram
Kostfiber0,130,53gram
Fett4,7319,29gram
Mettet fett3,0512,44gram
Salt0,351,44gram
Pris på oppskriftenKr 1,36Kr 5,55Kroner
Hele oppskriften veier1 631 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp vann og tilsett ris og salt. La risen småkoke på svak varme under omrøring til vannet er nesten kokt inn. (ca.10 minutter). Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp.
La risen småkoke videre på svak varme under lokk til grøten blir passe tykk (ca 45 minutter). Pass på å røre godt i bunnen av gryten under småkokingen, slik at ikke melken og risen brenner seg fast.

Server grøten med smørøye, sukker og kanel. Ett glass med iskald melk smaker nydelig til grøt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 2118966808)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Grøt
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julegrøt 3.Julegrøt 3.
Denne retten har 100,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risengrynsgrøt 3.Risengrynsgrøt 3.
Denne retten har 60,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risgrøt med lettmelk.Risgrøt med lettmelk.
Denne retten har 67,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risgrøt 1.Risgrøt 1.
Denne retten har 100,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risgrøt med laktoseredusert melk.Risgrøt med laktoseredusert melk.
Denne retten har 67,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.