Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risotto ai porcinelli




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
350grris, rundkornet
500grRørsopp ung og fast
50grBacon
2feddhvitløk
70grRød paprika
1dlKremfløte
2literBuljong*
0,5dlOlivenolje 1.kvalitet
50grSmør
100grParmesanost (god kvalitet)*
1dashSalt
1dashPepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risotto ai porcinelli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier95,00776,91Kcal
Protein2,9924,45gram
Karbohydrat8,5369,76gram
Kostfiber0,433,52gram
Fett5,3443,67gram
Mettet fett2,5320,69gram
Salt0,826,70gram
Pris på oppskriftenKr 3,65Kr 29,85Kroner
Hele oppskriften veier3 271 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Risotto med rørsopp

Skjær bacon i fine strimler, varm oljen i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, rist i så vidt og tilsett soppen. Stek soppen med moderat varme i 10 minutter. Tilsett risen, bland godt og ha i buljong slik at risen er akkurat dekket. Kok opp og tilsett buljong litt etter litt. Kok risen al dente (med litt bit i). Trekk til side, tilsett finrevet parmesan og smørklumper. Smak til med salt og pepper. Konsistensen skal være litt tynnere en risengrynsgrøt. En liten skvett hvitvin gjør en riktig risotto perfekt.

* Buljong laget på oksekjøtt og bein gir best resultat.
* Ferdig revet parmesanost i pose kan ødelegge en god risotto.
Bruk da heller vanlig revet hvitost.

Risotto har mest tilhengere i Nord Italia og finnes i utrolig mange varianter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Josef Fessl
(Intern: 15387)
Kategori: Gryterett
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Risotto med sopp 1.Risotto med sopp 1.
Denne retten har 97,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Quorn og sopp stroganoff.Quorn og sopp stroganoff.
Denne retten har 108,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.