Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risotto med grønne erter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
50grsmør eller margarin
1stk liteløk
Ca 1,6literhønsebuljong (evt. terning)
50grsideflesk
700grbelgede hageerter eller 350 g dypfryste grønne erter
1,5dlhvitvin
1dashsalt
1dashpepper
350grarborio-ris (evt annen ris)
25grreven Parmesan-ost


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risotto med grønne erter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80,35600,88Kcal
Protein2,3417,50gram
Karbohydrat11,1083,01gram
Kostfiber0,866,43gram
Fett2,3917,87gram
Mettet fett1,319,80gram
Alkohol0,48 %
Salt0,715,31gram
Pris på oppskriftenKr 4,61Kr 34,47Kroner
Hele oppskriften veier2 991 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og finhakk løken. Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kasserolle og la løken surre i dette til den er myk, men ikke har fått farge, ca 5 min.

Gi buljongen et oppkok i en annen stor kasserolle og hold den på kokepunktet.

Skjær flesket i små terninger og la disse surre sammen med løken i 1 minutt. Bruker du friske erter, tilsetter du dem nå. Hell på vinen og krydre etter smak med salt og pepper. La alt småkoke i 10 minutter. Tilsett om nødvendig litt buljong.

Tilsett risen og resten av buljongen, og bland alt godt. Legg lokket på og la det hele koke til risen er mør, ca 15-20 minutter. Rør et par ganger i risen under kokingen. Hvis du bruker dypfryste erter, tilsetter du dem 5 minutter før beregnet koketid er omme.

Når risen og ertene er møre, rører du i resten av smøret og den revne Parmesan-osten. Smak om nødvendig til med mer salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9223)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 215,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.