Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risotto med jegersaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5dlolivenolje
2feddhvitløk
200grrisottoris
1dlhvitvin
8dlkraft eller buljong, lys
2dlmatfløte (evt. melk)
1dashsalt
1dashpepper
revet hard parmesan
100grsopp, tørket
150grlammenyrer eller kjøtt i biter

Saus

100grsopp, små
50grsmør
1stksjalottløk, hakket
1dlrødvin
1dlkraft
2tshonning
salt fra kvern
1dashpepper fra kvern


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risotto med jegersaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier132,94664,04Kcal
Protein3,0115,03gram
Karbohydrat12,7963,89gram
Kostfiber0,944,70gram
Fett6,7733,82gram
Mettet fett2,9214,59gram
Alkohol0,99 %
Salt0,623,11gram
Pris på oppskriftenKr 13,48Kr 67,33Kroner
Hele oppskriften veier1 998 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La soppen ligge i 2 dl lunkent vann ca. 15 minutter. Klem ut væsken godt ut. Du kan gjerne tilsette det i risottoen til slutt. Ha oljen i en kjele. Varm opp. Del hvitløkbåtene i to og varm dem i olje. Tilsett ris og bland godt. Hell over hvitvinen. La det koke 10 sekunder. Hell 4 dl kraft og 1 dl fløte over. La det småkoke over svak varme ca. 5 minutter. Hell på resten av væsken og la alt koke til risen er mørnet (7–8 minutter).

Avkjøl risen litt og smak til med salt og pepper. Rør inn et par ss revet ost. Stek nyrebiter og sopp raskt i nøttebrunt smør/olje i panne. Bland sammen. Risottoen her has i former før servering, men det er ikke nødvendig. En stor sopphatt på toppen.

SAUS:
Varm halvparten av smøret med sjalottløk og sopp i en stor, grunn kjele. Ta opp soppen. La det surre over middels varme et minutt. Tilsett vin og la det koke inn til halvparten. Hell på kraft og honning, og la det putre ca. 15 minutter. Tilsett småsopp og la alt bli gjennomvarmt. Smak til. Ringle sausen rundt risottoen på varme tallerkener.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 21622)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.