Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risotto med krabbe



Risotto med krabbe oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grrenset krabbe, helst hvitt kjøtt
2dlrisottoris
4ssolivenolje
2sssjalottløk, finhakket
2dlhvitvin, tørr
3dlmatfløte
3dlfiskekraft
80grrevet frisk parmesan
2sssmør
2stktomater i strimler uten kjerner
2ssbasilikum, finhakket
salt og hvit pepper fra kvern


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risotto med krabbe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier169,60690,36Kcal
Protein7,1329,02gram
Karbohydrat8,6935,37gram
Kostfiber0,331,34gram
Fett10,8344,08gram
Mettet fett5,2421,33gram
Alkohol1,17 %
Salt0,421,72gram
Pris på oppskriftenKr 8,06Kr 32,81Kroner
Hele oppskriften veier1 628 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk. Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.
Spe med fløte og kraft litt, om gangen, under omrøring. Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen. Det tar normalt 15 – 18 minutter å koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv. Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt – er den for tykk, tilsettes mer væske.
Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering.

Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23317)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Risotto med krabbe.Risotto med krabbe.
Denne retten har 169,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk Kongekrabberisoni med safran.Norsk Kongekrabberisoni med safran.
Denne retten har 121,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snøkrabbe naturell med tomatsalsa.Snøkrabbe naturell med tomatsalsa.
Denne retten har 121,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbefest.Krabbefest.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe med potetsalat og potetaïoli.Kongekrabbe med potetsalat og potetaïoli.
Denne retten har 127,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.