Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risotto med sopp




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5literkjøttkraft/buljong
4sssmør, usaltet
1ssolivenolje
1stkløk finhakket
200grkjøttdeig
250grsjampinjonger, friske
450grrisottoris
1,25dlhvitvin, tørr
0,5tsnyrevet muskatnøtt
1dashsalt
1dashpepper
1bunt(er)persille
revet parmesanost


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risotto med sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108,91503,94Kcal
Protein3,0514,11gram
Karbohydrat13,0160,20gram
Kostfiber0,311,43gram
Fett4,5621,10gram
Mettet fett2,4411,29gram
Alkohol0,43 %
Salt0,703,26gram
Pris på oppskriftenKr 2,72Kr 12,59Kroner
Hele oppskriften veier2 776 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm opp kraften eller buljongen nesten til kokepunktet i en kjele. Smelt 2 ss smør med oljen i en stor kjele eller gryte og fres hakket løk i ca 5 minutter.

Tilsett kjøttdeig og stek til en gyllen masse, bruk gaffel. Tilsett renset sopp i skiver og la alt få frese et par minutter, så soppen faller sammen. Rør inn ris og la det få et par minutter til.

Nå er alt dekket av olje. Hell i vin og la det putre videre til væsken har kokt inn. Tilsett kraften i tre omganger. Rør godt og se etter at risen har tatt til seg væsken før mer helles over.

Når risen er halvkokt tilsettes muskat, salt og pepper, fra kvern. Når risottoen er ferdig virker riskornene nesten kremaktige utenpå.

Ta kjelen bort fra platen og rør inn resten av smøret, og litt av osten.

Fordel risottoen i varme, dype tallerkener og server. Husk parmesan på bordet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9247)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 215,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.