Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risotto med sopp 1



Risotto med sopp 1 oppskrift.
Fotograf: Vita Hjertego

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grsopp (én sort eller blanding)
3stksjalottløk, hakket
1feddhvitløk, finhakket
2ssVita hjertego flytende margarin
Salt og pepper
2dlrundkornet ris eller spesiell risotto-ris
1dlhvitvin, tørr
Ca 4,5dlgrønnsaksbuljong (1 blokk + vann)
Ca 1,5sspersille, hakket
1ssfrisk timian, hakket
3ssparmesanost, revet
Litt sitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Soya
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risotto med sopp 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier97,49279,03Kcal
Protein2,797,99gram
Karbohydrat14,0940,33gram
Kostfiber0,381,09gram
Fett2,607,44gram
Mettet fett0,671,92gram
Alkohol0,83 %
Salt0,581,66gram
Pris på oppskriftenKr 4,06Kr 11,62Kroner
Hele oppskriften veier1 145 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del soppen i skiver og brun den lett i flytende Vita hjertego’ margarin. Brun i flere omganger.

Tilsett sjalottløk, hvitløk, salt og pepper. Sett til side. Varm 1 ss flytende Vita hjertego’ margarin i en kjele eller høy panne. Tilsett risen og la den frese i fettet et øyeblikk. Tilsett hvitvinen og la den koke inn. Rør hele tiden.
Smuldre i grønnsaksbuljongblokken og tilsett halvparten av vannet.
Kok opp. Rør hele tiden.

Legg på lokk og la risen koke ved svak varme ca 10 minutter. Spe med resten av kraften. Rør godt og tilsett soppen.

Kok risen i ca 30 minutter ved svak varme eller etter anvisningen på pakken. Rør i risottoen en gang imellom. Tilsett ertene og parmesanosten.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Når risottoen er ferdig, skal grynene være myke og kremaktige – ikke tørre.

Vend gjerne inn Vita Pro.aktiv i en porsjon av risottoen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Vita Hjertego
(Intern: 24317)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Risotto med sopp 1.Risotto med sopp 1.
Denne retten har 97,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Quorn og sopp stroganoff.Quorn og sopp stroganoff.
Denne retten har 108,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.