Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risotto med sopp og kjøttdeig




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5literkraft (hønse-, kjøtt-, grønnsaks-, viltkraft)
3sssmør, usaltet
1ssolivenolje
1stkløk finhakket
250grkarbonadedeig eller kjøttdeig
250grsjampinjong, fersk eller 25 g tørket forvellet tørket steinsopp
450grrisottoris
1,25dlhvitvin, tørr
1dlerter (frosne eller ferske)
0,25tsmuskat, revet
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risotto med sopp og kjøttdeig med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier99,32562,98Kcal
Protein3,6020,41gram
Karbohydrat13,1674,60gram
Kostfiber0,362,04gram
Fett3,1818,03gram
Mettet fett1,689,52gram
Alkohol0,42 %
Salt0,522,95gram
Pris på oppskriftenKr 2,68Kr 15,19Kroner
Hele oppskriften veier2 834 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm opp kraften i en egen kjele. Smelt 2 ss av smør med olivenolje i en jerngryte e.l. Ha middels varme. Dette er viktig for at risottoen ikke skal svis. Fres løk i ca. 5 min. til den er mør.
Tilsett karbonade- eller kjøttdeig og brun i 5 min. Rør hele tiden slik at karbonade- eller kjøttdeigen forblir grynet. Tilsett sopp og fres den under omrøring i 2 min. Tilsett risen. Rør den inn i ca. 2 min. Tilsett vin og la risen småkoke under omrøring til væsken er absorbert.
Tilsett varm kraft i porsjoner på ca. 1 dl.
Rør hele tiden og hell på mer varm kraft når væsken som er tilført er absorbert.
Når risen er halvkokt etter ca. 10 – 13 min. (total koketid er 20 – 25 min.) tilsettes erter, muskat, salt og pepper. Det er forskjell på ris.
Noen ganger brukes mer væske enn angitt. Trengs mer tilsett, varmt vann eller varm kraft. Når risottoen er kokt ta kjelen av varmen. Rør inn resten av smøret og halve parmesanen.
Server straks med revet/høvlet parmesan.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Culinario
(Intern: 1883)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 215,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.