Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Risrand med reker og sopp




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grris, langkornet
2 ts salt pr. liter vann
1tskarri
1stkgrønn og 1 rød paprika
150grsjampinjonger
2sssmør eller margarin
2sssitronsaft
3sshvetemel
2dlhvitvin
Ca 2,5dlbuljong
150grskinke, kokt
250grrensede reker
1dashsalt
hvit pepper

garnityr:

halve sitronskiver
persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Risrand med reker og sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136,47485,32Kcal
Protein8,0328,56gram
Karbohydrat15,3654,62gram
Kostfiber0,431,53gram
Fett3,6312,91gram
Mettet fett2,067,33gram
Alkohol1,34 %
Salt0,812,90gram
Pris på oppskriftenKr 5,93Kr 21,09Kroner
Hele oppskriften veier1 423 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp rikelig med saltet vann. Dryss risen i og tilsett karri. Kok risen til den er mør, 12-13 minutter. Hell kokevannet fra og spyl risen med kaldt vann. Smør en randform og pakk risen tett i den. Hold risen varm.

Rens paprikafruktene og skjær dem i fine strimler.

Rens og vask sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver.

Damp paprika og sopp i smør og sitronsaft et par minutter.

Dryss på hvetemel og rør godt.

Spe med hvitvin og så mye buljong at det blir en relativt tykk saus. La det koke minst 10 minutter.

Tilsett finstrimlet skinke og det meste av rekene (hold av noen til pynt). Varm sausen, men la den ikke koke. Smak til med salt og pepper.

Server risranden hvelvet på fat med stuingen i midten og garnert med halve sitronskiver og persille.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9271)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.