Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ristet blomkål med stekt havabbor og spinatsaus




Ingredienser

4 porsjoner

1 stor blomkål
50 gr røkt bacon i lange strimler
smør/olje
salt og pepper.

200 gr fersk spinat, (blansjert og hakket)
3 dl lys kylling- eller kalvekraft.
50 gr smør
salt og pepper

2 stk havabbor, filetert og uten skinn
(evt. annen fisk)
Olivenolje eller rapsolje til steking
Litt hvetemel til å vende fisken i.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Når man lager denne retten kan en gjerne bruke andre fisketyper. Hvis man ikke er redd for fiskebein og bruker små porsjonsfisker, så stek de hele, da beholder fisken smaken og saftigheten bedre.
Blomkålen inneholder litt sukker og når den stekes får en frem en litt karamellaktig smak. Kjøp gjerne litt ekstra spinat som en vasker, renser og steker i litt olivenolje, med salt og pepper.

Rens og del blomkålen i buketter og kok den til den begynner å bli mør i godt saltet vann. Avkjøles med en gang i rikelig kaldt vann. La blomkålbukettene renne godt av seg. Kutt bacon i strimler.

Stek blomkålbukettene til de begynner å bli gylne. Ha i baconet og stek videre. Smak til med salt og pepper.

Fjern stilken på spinaten, vask den meget godt i flere runder med vann. Legges i kokende vann med salt i 3 sekunder, tas deretter ut og legges direkte i kaldt vann for å avkjøles. Press ut vannet og hakk spinaten grovt.
Kok opp kraften, legg i den blansjerte spinaten, kok opp igjen og kjør det hele i blenderen (stavmikser eller kjøkkenmaskin). Hell det så over i kjelen og hold den varm. Må ikke koke. Pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Mel fisken på begge sider. Brun fisken på skinnsiden, først på sterk varme og deretter meget raskt på den andre siden. Krydre den med salt og pepper. Anrett blomkålen med fisken på toppen og spinatsausen rundt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bama
(Intern: 14895)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.