Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rødt. hvitt og sprøtt



Rødt, hvitt og sprøtt oppskrift.
Fotograf: Baker og Konditor nr 10-2012
Marita Mæle, Vaaland Dampbakeri & Conditori i Stavanger. Vinner Årets kake 2012.

Ingredienser

1 porsjon

Marsipanmousse
400 g H-melk
500 g Tine kremfløte
250 g Pals konditormarsipan
9 pl gelatin
1 vaniljestang

Sjokolademousse
94 g eggeplommer
75 g sukker
244 g mørk Callebaut 811 sjokolade
49 g temperert Tine kremfløte
375 g bløtpisket Tine kremfløte

Bringebær kompott med et hint av chili
500 g bringebær
4 jordbær
100 g sukker
10 g sitronsaft
2 g agar
1 chili

Browniebunn
165 g mørk Callebaut 811 sjokolade
85 g meierismør
130 g egg
165 g sukker
130 g hvetemel
1 ts bakepulver

Makron med Vaniljefrø
53 g eggehviter
50 g melis
150 g TPT
½ vaniljestang

Dekorbunn
100 g meierismør
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g melis
3 egg
60 g glukose
2 ss melk

Sprø bunn
35 g Hvit Callebaut sjokolade, CW2
100 g mandelpralin
100 g feuilletine

Blank gelé
3 pl gelatin
50 g glukose
1 dl vann
50 g sukker
Saften av ¼ sitron


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Soya
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Marsipanmousse
Melken varmes opp og kjøres med marsipanen og vaniljefrø i foodprosessor
Avkjøl og bland inn pisket fløte

Sjokolademousse
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Smelt sjokolade i vannbad, tilsett temperert fløte, og ha dette i eggedosisen.
Rør inn pisket fløte.

Bringebær kompott med et hint av chili
Alt kokes sammen og den «hele» chilien tas ut.

Browniebunn
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn smeltet smør og sjokolade.
Tilsett det tørre.

Makron med Vaniljefrø
Pisk eggehvitene til et bløtt skum, tilsett litt og litt av melisen til det blir en stiv marengs.
Tilsett TPT. Ikke rør den for mye så den blir bløt.

Dekorbunn
Kjør alt bortsett fra smør til en glatt røre i foodprosessor. Smelt smøret og avkjøl til det er fingervarmt, tilsett i en tynn stråle, på lav hastighet. 180 °C i ca 7 minutter.

Sprø bunn
Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn mandelpralin og til slutt feuilletine.

Blank gelé
Kok opp og tilsett bløtt gelatin.
Avkjøles 1 time.

Fremgangsmåte
1. Dekorbunnen: Bland litt av massen med rødfarge, og sprøyt denne ut i et sikksakkmønster på en stekeplate. Frys platen, og når det røde mønsteret er HELT frossent (veldig viktig for at det ikke skal gnis ut), så strykes resten av massen tynt over. Stekes i ca 7 minutter på 180 grader. Den skjæres så til, og legges så inni en fôret ring med mønsteret ut.

2. Makronbunnen legges på nederst. Deretter sjokolademousse, browniebunn, bringebær kompott (lages i en separat ring, med aluminiumsfolie rundt, fryses, og legges så ned i kakeringen) ta av ringen før kompotten legges i, så er den lettere å håndtere. Så legges Crunchy bunn på (lages også i en separat ring) tynt, ca 0.3 cm, marsipanmoussen sprøytes i, og stryk den glatt og fin på toppen.
Til slutt blank gelé. Lag geléen en stund før den skal brukes. Den skal være avkjølt, men ikke stivnet.
Det tar ca 45 minutter.
Pass på!

Når kaken er frossen legges geléen forsiktig på med en spiseskje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Marita Mæle
(Intern: 30032)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Studentlue.Studentlue.
Denne retten har 395,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies servert med rips.Brownies servert med rips.
Denne retten har 423,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova 6.Pavlova 6.
Denne retten har 220,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelske Ingefærkaker-2.Engelske Ingefærkaker-2.
Denne retten har 433,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 59,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marengs 4.Marengs 4.
Denne retten har 267 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 62,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mørdeigskaker 2.Mørdeigskaker 2.
Denne retten har 431,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 55,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit Sjoklademoussekake.Hvit Sjoklademoussekake.
Denne retten har 358,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova uten melk og gluten.Pavlova uten melk og gluten.
Denne retten har 237,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 55,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Franz Joseph konfektkake.Franz Joseph konfektkake.
Denne retten har 446,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spøkelsesruter.Spøkelsesruter.
Denne retten har 404,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 67,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kake i flaggets farger.Kake i flaggets farger.
Denne retten har 352,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies 7.Brownies 7.
Denne retten har 415,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekaker fra Texas.Julekaker fra Texas.
Denne retten har 461,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moster Karens ingefærkake.Moster Karens ingefærkake.
Denne retten har 325,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julemakroner 2.Julemakroner 2.
Denne retten har 170,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.