Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Røyket entrecôte og kalkunfilet



Røyket entrecôte og kalkunfilet oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
En kullgrill med lokk kan brukes som røykovn.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgentrecôte av storfe
1tssalt
1tsgrov pepper

Røyket kalkunfilet

1,5kgkalkunfilet
1tssalt
0,5tsszechuanpepper
2tsrosépepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse


Næringsdeklarasjon for Røyket entrecôte og kalkunfilet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier157,21604,96Kcal
Protein22,7387,47gram
Karbohydrat0,060,23gram
Kostfiber0,040,15gram
Fett7,3328,21gram
Mettet fett3,2912,66gram
Salt0,582,23gram
Pris på oppskriftenKr 17,24Kr 66,34Kroner
Hele oppskriften veier3 079 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ved å sette inn en liten beholder med røykflis er det lett å få den litt pikante røyksmaken. Hele stykker med litt lengre grilltid er godt egnet. Prøv svinekam, ribbe, entrecôte, hel kylling eller kalkunfilet.
Det beste er å bruke en kulegrill med ganske tett lokk. Bruker du gassgrillen så legges beholderen med røykflis mellom brennere og rista. Det finnes beholdere for røykflis, eller du kan lage en selv av aluminiumsform med lokk, eller aluminiumsfolie. Stikk noen små hull i lokket så røyken siver ut.

Knus pepperet, gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttet kan godt krydres noen timer på forhånd så smaken og saltet trekker inn i kjøttet.
Bruk indrekte varme. På en kullgrill fyres bare begge sidene av grillen opp. Legg gjerne en dryppform med litt vann under risten der kjøttet skal ligge for å samle opp kjøttsaft og fett som drypper av.
La grillen bli god og varm. Det trengs kun et par spiseskjeer med røykflis, Røkflisen kan med fordel fuktes litt. Legg beholderen med røykflis over varmen, og plasser kjøttet i midten der det ikke er noe varme under. Stikk steketermometer inn til midten av kjøttet.
Logg på lokket, flisen vil ligge og ulme i beholderen og gi fra seg røyk. Det er viktig at det er ganske små hull i lokket på flisbeholderen, og at det ikke kommer for mye luft til i beholderen, ellers vil flisen brenne opp for fort.
Snu kjøttet iblant, intensiteten på røken vil avta etter hvert, men vil være nok til å sette en passe røyksmak på kjøttet. Etterstekes på litt lavere varme mot slutten av steketiden til kjøttet har oppnådd ønsket temperatur.
Steketiden avhenger av kjøttets tykkelse. En stor entrecôte tar ca 1 ½ time, en kalkunfilet blir ferdig etter ca 1. time. Entrecôte er lite stekt og rød ved 55 °C, medium ved 65 °C . Kalkunfilet er passe stekt ved 65 °C.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31596)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røyket entrecôte og kalkunfilet.Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Denne retten har 157,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kjøtt av storfe.Gravet kjøtt av storfe.
Denne retten har 163,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.