Røyket entrecôte og kalkunfilet

Bilde av Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2kgentrecôte av storfe
1tssalt
1tsgrov pepper

Røyket kalkunfilet

1,5kgkalkunfilet
1tssalt
0,5tsszechuanpepper
2tsrosépepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 157,21 Kcal
Protein 22,73 g
Fett 7,33 g
Karbo 0,06 g
Pris 17,24.- kr

En kullgrill med lokk kan brukes som røykovn.

Fremgangsmåten:

Ved å sette inn en liten beholder med røykflis er det lett å få den litt pikante røyksmaken. Hele stykker med litt lengre grilltid er godt egnet. Prøv svinekam, ribbe, entrecôte, hel kylling eller kalkunfilet.
Det beste er å bruke en kulegrill med ganske tett lokk. Bruker du gassgrillen så legges beholderen med røykflis mellom brennere og rista. Det finnes beholdere for røykflis, eller du kan lage en selv av aluminiumsform med lokk, eller aluminiumsfolie. Stikk noen små hull i lokket så røyken siver ut.

Knus pepperet, gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttet kan godt krydres noen timer på forhånd så smaken og saltet trekker inn i kjøttet.
Bruk indrekte varme. På en kullgrill fyres bare begge sidene av grillen opp. Legg gjerne en dryppform med litt vann under risten der kjøttet skal ligge for å samle opp kjøttsaft og fett som drypper av.
La grillen bli god og varm. Det trengs kun et par spiseskjeer med røykflis, Røkflisen kan med fordel fuktes litt. Legg beholderen med røykflis over varmen, og plasser kjøttet i midten der det ikke er noe varme under. Stikk steketermometer inn til midten av kjøttet.
Logg på lokket, flisen vil ligge og ulme i beholderen og gi fra seg røyk. Det er viktig at det er ganske små hull i lokket på flisbeholderen, og at det ikke kommer for mye luft til i beholderen, ellers vil flisen brenne opp for fort.
Snu kjøttet iblant, intensiteten på røken vil avta etter hvert, men vil være nok til å sette en passe røyksmak på kjøttet. Etterstekes på litt lavere varme mot slutten av steketiden til kjøttet har oppnådd ønsket temperatur.
Steketiden avhenger av kjøttets tykkelse. En stor entrecôte tar ca 1 ½ time, en kalkunfilet blir ferdig etter ca 1. time. Entrecôte er lite stekt og rød ved 55 °C, medium ved 65 °C . Kalkunfilet er passe stekt ved 65 °C.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Røkt/gravet/saltet
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Oppskriften har hatt 648 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 31596)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!