Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette



Bilde av Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette oppskrift.

Fotograf: Kim Holthe
Gjør litt mer ut av måltidet, og røyk laksen din selv! Server den som forrrett med hjemmelaget pepperrotkrem, sherryvinaigrette, og en frisk liten urtesalat.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
440grlaksefilet, uten skinn og bein
80grsukker
120grsalt
røykspon

Pepperrotkrem

0,5begercrème fraîche
5cmpepperrot
1stksitron
salt og pepper

Sherryvinaigrette

0,5dlsherryeddik
6sssukker
0,5dlolivenolje
2ssrosiner
2sspinjekjerner
1stksjalottløk
1feddhvitløk
salt og pepper
urter, friske

Tilbehør

salat


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier244,50726,53Kcal
Protein8,1824,31gram
Karbohydrat18,8255,92gram
Kostfiber0,481,43gram
Fett15,0644,75gram
Mettet fett4,4813,31gram
Salt9,9729,63gram
Pris på oppskriftenKr 11,15Kr 33,13Kroner
Hele oppskriften veier1 189 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær laksen i serveringsstykker og dryss på rikelig med sukker og salt. La den stå i ca. 20-25 minutter og børst så bort sukkersaltet.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir. Legg fisken på en rist i ovnen.
Varm opp en panne og ha i røykspon. Dekk til med aluminiumsfolie og la pannen stå på varmen til sponet virkelig begynner å ryke. Sett pannen i ovnen og ta av aluminiumsfolien. La fisken stå i ovnen med røyken i ca. 15 minutter. Bak så fisken i ovnen på 45 grader til den flaker seg, da er kjernetemperaturen 45 grader.

Pepperrotkrem
Stivpisk crème fraîche eller seterrømme og smak til med revet pepperrot, sitron, salt og pepper.

Sherryvinaigrette
Bland sukker og sherryeddik i en kjele og kok til sirupkonsistens. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og tilsett dette sammen med de øvrige ingrediensene og rør om. Smak til med salt og pepper.
Server med litt salat eller friske urter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29084)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 244,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 221,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.