Rognebær- og eplegelé

Bilde av Rognebær- og eplegelé.
Fotograf: Kim Holthe

Ingredienser

1 porsjon

2 liter rensede rognebær
500 g syrlige epler
7 1/2 dl vann
800 g sukker pr. liter silt saft

Annonse


Hjemmelaget gelé av rognebær og epler er kjempegodt på brødskiva eller som alternativ til tyttebær ved siden av kjøttkakene eller viltkjøttet, eller som pålegg på brødskiven.

Fremgangsmåten:

Stilker og alt av råtne og markspiste bær må være renset bort. Skyll rognebærene ekstra godt. Fjern stilk og blomsterfeste på eplene. Skjær eplene i biter. La skall og kjernehus være med. Ha rognebærene og eplebitene i en kjele. Tilsett vann. Varm langsomt opp til det koker. La det stå og trekke på svak varme til eplene er møre og rognebærene er blitt blasse. Blandingen bør ikke koke helt til mos, for da kan saften bli uklar.

Sil saften. Mål den og ha den i en ren kjele. Gi saften et oppkok og la den koke i 5 minutter. Dryss sukkeret i, litt om gangen, og rør til det er oppløst. La geléen koke i 5-20 minutter.

Ta geléprøven ved å øse litt av geléen på en kald asjett. Avkjøl. Skyv gelémassen sammen med baksiden av en skje. Danner det seg rynker på geleen, er den ferdig.

Sett kjelen til side et par minutter. Skum av alt skum og den tynne hinnen på overflaten. Fyll geléen i varme små glass eller kopper. Glass med tett lokk kan lukkes med det samme. Gelé i kopper må avkjøles uten tildekking. Øs litt smeltet syltevoks over den kalde geleen, og dekk med plastfolie.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 9357 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,5 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9395)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!