Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rognebærgele 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgrognebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
500grmodne epler
Ca 6dlvann

Til hver liter silet saft brukes:

1kgsukker
1tsflytende atamon eller annet stivelsesmiddel


Annonse


Næringsdeklarasjon for Rognebærgele 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier201,934 248,61Kcal
Protein0,071,47gram
Karbohydrat50,051 053,05gram
Kostfiber0,5010,52gram
Fett0,051,05gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,000,01gram
Pris på oppskriftenKr 1,44Kr 30,30Kroner
Hele oppskriften veier2 104 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Slik skal du gjøre (første dag):
1. Rognebærene skylles og renses.
2. Eplene skylles og renses, skallen skal bli på. Det er her vitaminene sidder. Eplene skjæres i mindre stykker.
3. Det hele kokes til frukten er mør.
4. La frukten trekke 10 - 15 minutter før den helles til avdrypping i saftpose natten over.

Slik skal du gjøre (andre dag):
1. Når saften er rent helt igjennom saftposen, kan det ved ekstra trykk på saftposen, trykkes ytterligere saft ut. Dette er veldig viktig, da det er i de siste dråper, pektinen sidder (stivelsen)
2. Saften måles, has i en gryte. Bringes langsomt i kok.
3. Gryten tas av varmen.
4. Sukkeret røres i.
5. Deretter bringes saften langsomt i kok igjen og kokes til saftdråpene faller tungt fra skjeen.
6. Saften skummes.
7. Tas av varmen og atamon kan evt. tilsetttes.
8. Geleen helles på små atamon skylte glass.
9. Glassene dekkes med et klede og må først lukkes dagen etter.
10. Husk at rognebær svinner inn ca. 150 g pr. kg

Etiketter settes på.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 22682)
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ripsgele.Ripsgele.
Denne retten har 186,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.Tindved, ingefær og mørk muscovadosyltetøy.
Denne retten har 142,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift syltetøy.Grunnoppskrift syltetøy.
Denne retten har 157,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gelé til kjøtt.Gelé til kjøtt.
Denne retten har 210,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltetøy, grunnoppskrift.Syltetøy, grunnoppskrift.
Denne retten har 176,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.