Romkake

Tilberedningstid: 75 min
Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 3,6 poeng (av max 6) fra 8 lesere
Oppskriften har hatt 15271 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2915)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Romkake har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 375,88 Kcal
Protein 5,88 g
Fett 22,6 g
Karbo 36,55 g
Pris 4,07.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Kaken:

125grsmør
125grsukker
4stkeggeplommer
3ssmelk
125grhvetemel
2tsbakepulver
1tsvaniljesukker

Marengs:

4stkeggehviter
200grsukker
100grmandler

Fyll

1pakkekakefyll med romsmakIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,25literfløte

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Rør smør og sukker hvitt. Rør i eggeplommer en av gangen. Mel, bakepulver og vaniljesukker røres i vekselvis med melken.
Legg bakepapir i en rund kakeform, og hell deigen i.
Pisk 4 eggehviter stive og bland forsiktig i sukker. Legg dette oppå deigen og dryss hakkede mandler over. Stekes ved 160 grader i ca 30 minutter.
Lag romkrem etter anvisning og bland inn stivpisket fløte. Når kaken er avkjølt deles den i to lag og romkrem legges mellom.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!