Gå til forsiden av matoppskrift.no



Romkake


Oppskriften på Romkake har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Kaken:

125grsmør
125grsukker
4stkeggeplommer
3ssmelk
125grhvetemel
2tsbakepulver
1tsvaniljesukker

Marengs:

4stkeggehviter
200grsukker
100grmandler

Fyll

1pakkekakefyll med romsmakIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,25literfløte


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Rør smør og sukker hvitt. Rør i eggeplommer en av gangen. Mel, bakepulver og vaniljesukker røres i vekselvis med melken.
Legg bakepapir i en rund kakeform, og hell deigen i.
Pisk 4 eggehviter stive og bland forsiktig i sukker. Legg dette oppå deigen og dryss hakkede mandler over. Stekes ved 160 grader i ca 30 minutter.
Lag romkrem etter anvisning og bland inn stivpisket fløte. Når kaken er avkjølt deles den i to lag og romkrem legges mellom.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2915)
Tilberedningstid: 75 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 376,08 Kcal Forklaring?
Protein 5,89 g
Fett 22,6 g
Karbo 36,59 g
Pris 4,07.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!