Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rosenbladsorbet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlvann
200grsukker
1stksitron, skall og saften
4 store never velluktende rosekronblader
2 ts glyserin


Annonse


Næringsdeklarasjon for Rosenbladsorbet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91,71205,43Kcal
Protein0,120,27gram
Karbohydrat22,5950,60gram
Kostfiber0,300,67gram
Fett0,030,07gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,000,00gram
Pris på oppskriftenKr 0,62Kr 1,39Kroner
Hele oppskriften veier896 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Løs opp sukkeret i vannet og la det koke sterkt i noen minutter til sirup. Ta kjelen av varmen og tilsett sitronskall og rosenbladene. Hold dem nede i sirupen med en potetmoser. På dette stadium får kronbladene en grønnhvit eller blårosa farge avhengig av den opprinnelige fargen på rosene. Sirupen får farge som svak te. La dette stå natten over på et kjølig sted.

Sil blandingen neste dag gjennom et linklede i en sikt. Tilsett glyserin og deretter sitronsaft. Rør. Nå blir blandingen rosafarget og du er klar til å fryse sorbeten. Rør av og til under innfrysingen for å hindre at det blir dannet iskrystaller.

Server sorbeten med hjemmelagede kremmerhus eller blondekaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8646)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.